ΑΕΚ: Ψάχνονται με Πόνσε

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια της διοίκησης. Ο Αργεντινός αρέσει στον κόσμο και το ερώτημα είναι: και πώς να μένει…

ΑΕΚ: Ψάχνονται με Πόνσε

Νωρίς τον άνοιξαν τον φάκελο του Εζεκιέλ Πόνσε στην ΑΕΚ. Για Απρίλιο-Μάιο το υπολόγιζαν, προς το τέλος της σεζόν δηλαδή, από Ιανουάριο τους προέκυψε. Βλέπετε είναι τα μπόλικα τέρματα του Αργεντινού επιθετικού που ανέτρεψαν τα δεδομένα για τους διοικούντες την ΠΑΕ, ενεργοποιώντας τους. Και το ερώτημα που τίθεται πλέον συγκεκριμένο: πώς μένει;

Αρχικά ας εξηγήσουμε ότι η ΑΕΚ έχει συμφωνία με τη Ρόμα για την αγορά των δικαιωμάτων του αντί του ποσού των έξι εκατομμυρίων ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων ή αντί των επτά εκατομμυρίων ευρώ για το 85%.

Το πρόβλημα όμως είναι με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Γιατί ο Πόνσε το καλοκαίρι αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο για επέκταση της συμφωνίας του. Του ζητήθηκε το ντιλ να είναι για 1+3, αλλά εκείνος επέμενε στο να μην μπει κανένα «συν». «Ένας χρόνος και τα ξανά λέμε το καλοκαίρι», ήταν η απόφαση του 21άχρονου Αργεντινού.

Η ΑΕΚ το δέχτηκε, τον έφερε στα Σπάτα και το τώρα έχει την "καυτή πατάτα" στα χέρια της. Ο νεαρός με τα γκολ του έκανε το γκελ στον κόσμο και άντε κράτα τον…

Δεν είναι καθόλου εύκολη η υπόθεσή του. Διότι δεν έχει πεισθεί πως το ελληνικό πρωτάθλημα του προσφέρει κάτι καλό στο βιογραφικό του. Αν απαντούσε σήμερα ο Πόνσε είναι βέβαιο πως θα έλεγε «όχι». Τώρα αν αλλάξει κάτι το καλοκαίρι θα φανεί. Πάντως και οι άνθρωποι της ΑΕΚ αντιλαμβάνονται πως αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση η διατήρηση του νεαρού στο ρόστερ του κλαμπ.

*Διέψευσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τα περί επιστροφής του Αλέξανδρου Νικολιά. Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για τον νυν ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα.

*Τη Δευτέρα (21/1), θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ. Θα βραβευθούν για την προσφορά τους στην «Ένωση» ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι ομάδες ανδρών ποδοσφαίρου και μπάσκετ του «Δικεφάλου», ο διοικητικός ηγέτης του χάντμπολ, Σταμάτης Παπασταμάτης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ιβάν Ρούσεφ και Μιχάλης Καψής, ο Ντράγκαν Σάκοτα, οι Γιώργος Λιάνης και Σάββας Καλεντερίδης, η διακεκριμένη παιδογκολόγος – αιματολόγος κυρία Κοσμίδη, οι μουσικοσυνθέτες Αλέκος Χρυσοβέργης και Νίκος Ζούδιαρης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μιμίκος, ο γνωστός «Ενωσίτης» και παράγοντας Γιάννης Σουρτζής και οι άνδρες του Λιμενικού σώματος της Ραφήνας για τη μάχη που έδωσαν το καλοκαίρι στη διάσωση συνανθρώπων μας στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι και φέτος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπίλιος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανθή Παπακώστα.