Ολυμπιακός: Τα 18 γκολ της ΑΕΚ από στατικές φάσεις κάτι δείχνουν
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του για το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ που είναι η αξιοποίηση των στατικών φάσεων.
Η ΑΕΚ έχει ένα αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού. Αξιοποιεί πολύ καλύτερα τις στατικές της φάσεις. Συνολικά έχει πετύχει 18 γκολ από φάουλ και κόρνερ. Έχει να κάνει προφανώς τόσο με τη δουλειά που έχει κάνει ο Μάρκο Νίκολιτς, όσο και με τα ψηλά κορμιά που διαθέτει η «Ένωση», αλλά και με την ικανότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της.
Για παράδειγμα, οι Βάργκα, Μουκουντί, Γιόβιτς, Ρέλβας και Βίντα έχουν δείξει στο πρόσφατο και στο μακρινό παρελθόν ότι έχουν τον τρόπο να βγαίνουν νικητές από τις αερομαχίες.
Επίσης, θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα καλοχτυπημένο κόρνερ και κεφαλιά του Βάργκα, ενώ και το δοκάρι του Πινέδα μερικά λεπτά αργότερα ήταν επίσης «προϊόν» ενός καλού «στημένου».
Όλα αυτά λοιπόν κάτι δείχνουν στον Ολυμπιακό. Είναι ηχηρά «καμπανάκια» για το τι θα πρέπει να προσέξει στο ματς της Κυριακής (5/4), καθώς η ΑΕΚ είναι σαφές ότι θα ψάξει ένα γκολ από στατική φάση.
Σε κανονική ροή αγώνα δεν έχει δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα «καρέ» των Πειραιωτών σε 180 λεπτά συν τις καθυστερήσεις τη φετινή περίοδο, αλλά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Ολυμπιακού και στα δύο παιχνίδια ήταν τα κόρνερ και τα φάουλ. Κι ειδικά στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, λόγω και της ενσωμάτωσης του Βάργκα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.