Ολυμπιακός: Πως οι 20 τελικές θα γίνουν 40

Τα μεταγραφικά είναι σε πρώτο πλάνο στον Ολυμπιακό, αλλά τον Μαρτίνς τον απασχολούν περισσότερο άλλα ενόψει της συνέχειας.

Ολυμπιακός: Πως οι 20 τελικές θα γίνουν 40

Ο Ολυμπιακός πάει να κλείσει εξτρέμ με την προσπάθεια για τον Ζιλ Ντίας που ανήκει στην Μονακό και είναι δανεικός στη Νότιγχαμ, όπως και τερματοφύλακα με την Ιταλία να «βουίζει» από χτες το βράδυ για τον Ντοναρούμα της Μίλαν, αλλά και τους Γιακούποβιτς, Λοντίγκιν ανάμεσα στους υποψήφιους, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς απασχολείται με άλλα ζητήματα, άμεσης φύσεως, τα οποία έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι.

Λέμε όλο αυτό το διάστημα ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην επίθεση έχει να κάνει με το σκοράρισμα. Δηλαδή με την αδυναμία των παικτών του - είτε είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί, είτε παίζουν πιο πίσω, είτε στα πλάγια - να αξιοποιούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα σε κάθε παιχνίδι της, εντός ή εκτός των συνόρων. Για την ακρίβεια έχει ασκηθεί κυρίως κριτική στους σέντερ φορ και σε παίκτες των άκρων που έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες, όπως π.χ. ο Ποντένσε ή ο Φετφατζίδης.

Είναι, όμως, μόνον αυτό το πρόβλημα; Στη Λιβαδειά αποδείχτηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως όχι. Ο Ολυμπιακός έκανε 20 τελικές προσπάθειες, αλλά δίχως ίχνος υπερβολής θα μπορούσε να είχε κάνει...40! Το ίδιο θα είχε συμβεί και σε άλλα ματς, εάν ήταν πιο προσεκτικές οι σέντρες από τα πλάγια ή ή τελικές πάσες προς τους επιθετικούς. Θυμηθείτε πόσες φορές οι μπακ για παράδειγμα έφτασαν σε σημείο να γυρίσουν την μπάλα προς συμπαίκτη τους μέσα στην περιοχή. Ο έξοχος Ομάρ έκανε αρκετές λάθος σέντρες, ο δε Κούτρης που επίσης είχε πολλά ανεβάσματα ακόμη περισσότερες.

Αντίστοιχα δεν είχαν πάντα επιτυχημένες προσπάθειες για να βρουν ελεύθερο συμπαίκτη τους σε καλή θέση για σουτ ή κεφαλιά προς την εστία, ο Ποντένσε, ο Λάζαρος, ο Φορτούνης, όλοι. Με εξαίρεση, ίσως, τον... Βούκοβιτς που σε μια προώθηση του έβγαλε μπαλιά-έτοιμο γκολ στον Ποντένσε, ασχέτως αν χάθηκε η ευκαιρία.

Είναι ένα θέμα που επίσης απασχολεί πολύ τον προπονητή του Ολυμπιακού, διότι δεν είναι ανάγκη να βελτιωθεί μόνο η αποτελεσματικότητα της ομάδας ώστε να φτάνει πιο εύκολα στο γκολ, αλλά και να μην πηγαίνει στράφι το παιχνίδι συνεργασιών που παίζει πια σχεδόν τέλεια, αλλά το «χαλάει» στο τσακ.