Η σημασία του γρήγορου γκολ για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στη Λιβαδειά πολύ άμεσα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει γκολ στο 7΄και τον Γκερέρο στο 50΄.

Η σημασία του γρήγορου γκολ για τον Ολυμπιακό

Προφανώς το γκολ του Φορτούνη ήταν το πιο γρήγορο που έχει πετύχει φέτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός (το αμέσως επόμενο ήταν του Ποντένσε με τον Παναιτωλικό στο 11΄), αλλά έχει σημασία και η επιθετική αντίδραση της ομάδας όταν επιστρέφει από την ανάπαυλα για το δεύτερο μέρος των αγώνων.

Κι εκεί ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει καλύτερα, καθώς στο 5-0 με τον ΠΑΣ ο Ποντένσε πέτυχε το τρίτο γκολ στο 55΄, στο 1-1 με την ΑΕΚ ο Φορτούνης είχε ανοίξει το σκορ στο 58΄, στο 2-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Καμαρά είχε ισοφαρίσει στο 49΄, ενώ στο 3-0 με την Λαμία ο Ολυμπιακός είχε βάλει δύο τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, με τον Φετφατζίδη και τον Ομάρ κλειδώνοντας οριστικά τη νίκη.

Είναι ξεκάθαρο πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα γρήγορο γκολ είτε από την αρχή του αγώνα είτε όταν επιστρέφουν οι ομάδες από την ανάπαυλα, έχει πάντοτε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση μιας αναμέτρησης. Κι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε σε κάποια παιχνίδια γκολ στο φινάλε για να πάρει νίκες ή να σώσει ήττες (όπως με τον ΠΑΟ), αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Προτιμότερο είναι να εκφράζεται εμπράκτως η ανωτερότητα από την αρχή και να αξιοποιείται η πίεση που σχεδόν πάντα ασκεί από τα πρώτα λεπτά η πειραϊκή ομάδα.