Το μικρό καλάθι της ΑΕΚ

Πυροτέχνημα ή απαρχή της αγωνιστικής ανάκαμψης το ξέσπασμα της ΑΕΚ στα Γιάννενα; Όσο για τις μεταγραφές… «τέρμα τα δίφραγκα»!

Το μικρό καλάθι της ΑΕΚ

Καλό θα ήταν να κρατάνε μικρό καλάθι στην ΑΕΚ μετά το 0-4 στα Γιάννενα. Γιατί η φετινή πορεία της «Ένωσης» έχει δείξει πως οι καλές εμφανίσεις της είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Πυροτεχνήματα που σβήνουν γρήγορα και επανέρχεται το αγωνιστικό σκοτάδι. Γι’ αυτό ας περιμένουμε λίγο, όπως άλλωστε περιμένουν και οι διοικούντες που δεν πέταξαν στα σύννεφα με το ξέσπασμα στους «Ζωσιμάδες».

Την Κυριακή η ομάδα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και το επόμενο Σάββατο παίζει με τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη, υπάρχει η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Κισσαμικό στο ΟΑΚΑ. Με άλλα λόγια έχουμε μια τριάδα παιχνιδιών, μέσα σε μία εβδομάδα, τα οποία μπορούν να μας προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αν όντως αλλάζει κάτι ή όχι.

Μια καλή εμφάνιση δεν είναι αρκετή για να μας πείσει. Πόσο μάλλον όταν το ματς πήγε… πρίμα για τους «κιτρινόμαυρους» από το ξεκίνημά του: Πέναλτι και αυτογκόλ. Έφτιαξε την ψυχολογία το 0-4 αλλά ως εκεί. Οι θριαμβολογίες δεν μας συγκινούν και κρατάμε αποστάσεις από αυτές.

Περιμένουμε να υπάρχει συνέχεια και διάρκεια. Μόνο έτσι θα πεισθούμε πως κάτι καλό αρχίζει να γίνεται ξανά για την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο οποίος έλαβε ένα ανέλπιστο δώρο από τον συνάδελφό του Γιάννη Πετράκη. Ο ρόμβος που δοκίμασε ο τελευταίος για τον ΠΑΣ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ (στο πρώτο ημίχρονο), ήταν καταστροφικός για την ομάδα του. Άπειρα τα κενά που δημιουργήθηκαν στα άκρα, οι παίκτες του «Δικεφάλου» αλώνιζαν στις πλευρές.

Τέτοια δώρα δεν θα έχει άλλα ο Μαρίνος στη συνέχεια. Το μεγάλο του στοίχημα είναι να εμπνεύσει τους παίκτες του και όχι το σύστημα που θα παίζει η ΑΕΚ (γιατί γράφονται πολλά για τη μεταμόρφωση του «Δικεφάλου» χάρη στο 3-5-2 ή 3-4-1-2 αν προτιμάτε, που χρησιμοποίησε στα Γιάννενα).

Το μυστικό για να σωθεί η χρονιά είναι να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του. Και αν παίξει καλό ποδόσφαιρο η «Ένωση» ως το φινάλε ενδεχομένως να σώσει και τον ίδιο του τον εαυτό.

* Όσο για τις μεταγραφές, οι διοικούντες φρόντισαν σήμερα (15/1) να χαμηλώσουν τις προσδοκίες των οπαδών – και του Μαρίνου. «Δεν υπάρχει θέμα για επιπλέον χαφ», είπαν και πρόσθεσαν πως «κίνηση για εξτρέμ θα γίνει μονάχα αν προκύψει κάτι το ιδιαιτέρως εξαιρετικό».

Με άλλα λόγια «τέρμα τα δίφραγκα»! Ο Κρίστιτσιτς και η ανανέωση του Μπακασέτα ήταν ό,τι είχαμε να δούμε για τον Ιανουάριο. Άντε να υπάρξει και ανατροπή με τον Σιμόες. Που βέβαια θα είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη, αγωνιστικά, για την «Ένωση».

Υ. Γ.: Το να απαλλαγείς από τον Βράνιες και να πάρεις και λεφτά (ΑΕΚ) είναι σα να πέσεις από την Ακρόπολη και να βρεις και πορτοφόλι!