Ο Μπόγρης του Μπλατ και ο Πάντος του Βαλβέρδε!

Οι δύο παίκτες «εργάτες» που κέρδισαν δύο κορυφαίους προπονητές. Τα κοινά στοιχεία και η ίδια δήλωση των δύο τεχνικών.

Ο Μπόγρης του Μπλατ και ο Πάντος του Βαλβέρδε!

Πολλές φορές τα «θέλω» ενός προπονητή δεν συμβαδίζουν και με τα «θέλω» του κόσμου. Οι προπονητές είτε αναφερόμαστε σε ποδόσφαιρο, είτε σε μπάσκετ θέλουν παίκτες, οι οποίοι να τα δίνουν όλα για την ομάδα. Θέλουν «εργάτες» και αυτούς… ερωτεύονται.

Όταν τέτοιου τύπου παίκτες γίνονται μεταγραφή από μία ομάδα, συνήθως το όνομα τους το διαβάζουν σε μία γωνία των πρωτοσέλιδων, ενώ και ο κόσμος δεν ασχολείται. Στην πορεία, όμως, με το πάθος τους και την αυταπάρνηση τους κερδίζουν και τον κόσμο που ούτε καν ασχολήθηκε μαζί τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, όμως, θα σταθούμε σε δύο και την αφορμή μας την έδωσε η δήλωση του Ντέιβιντ Μπλατ για τον Γιώργο Μπόγρη.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού μετά το ματς με τον Προμηθέα αποθέωσε τον Μπόγρη και δεν δίστασε να δηλώσει πως θα τον πάρει μαζί του όπου πάει. Και έχει πολύ μεγάλη αξία αυτό να το λέει ο Μπλατ.

«Δεν είναι ο μόνος, αλλά θα τον χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα... Αυτό που έχει κάνει ο Γιώργος Μπόγρης στα τελευταία παιχνίδια με τον σημαντικό χρόνο που του έχει δοθεί δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι και τι προσωπικότητα και χαρακτήρα έχει. Και να σας πω την αλήθεια, είμαι στον χώρο πολλά χρόνια όπως ξέρετε και με την θέληση του Θεού θα παραμείνω για κάμποσα ακόμα, αλλά όπου πάω θα πάρω μαζί μου αυτόν τον παίκτη. Για αυτό και ο Ολυμπιακός τον πήρε πριν έρθω εγώ. Γιατί το κατάλαβαν αυτό. Είναι αυτό που θέλει η ομάδα. Πρώτα χαρακτήρας και μετά όλα τα άλλα έρχονται...», είπε χαρακτηριστικά ο Μπόγρης.

Αμέσως στο μυαλό ήρθε ο Τάσος Πάντος, ο οποίος τα χρόνια που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό έγινε αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο της ομάδας για το πάθος του. Μπορεί να μην ήταν αυτός που θα ξεσήκωνε την κερκίδα με τις ντρίμπλες του, αλλά θα το έκανε με την κατάθεση ψυχής. Ο Τάσος Πάντος είχε αποκτηθεί από την Προοδευτική και στην πορεία κατάφερε να γίνει ένα από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα.

Ίδια δήλωση με αυτή που έκανε ο Ντέιβιντ είχε κάνει το 2009 ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα είχε φύγει από τον Ολυμπιακό και είχε αναλάβει την Βιγιαρεάλ. Τότε ρωτήθηκε ποιον ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό θα έπαιρνε σε ισπανική ομάδα και ο Βαλβέρδε απάντησε:

«Τον Πάντο! Σε κάθε μέρος. Εχει απίστευτη νοοτροπία. Ομαδικός, δουλεύει πολύ, μεταδοτικός σε πνεύμα, πιάνει τα πάντα με τη μία. Βγάζει ενέργεια. Μπορείς πάντα να υπολογίζεις πάνω του. Άλλοι έχουν καλύτερη ποιότητα, αλλά ο "Τάσο" είναι πάντα εκεί. Είναι ο μοναδικός που παίζει τόσο καλά το transition. Μπροστά και πίσω. Δεν σταματά ποτέ. Δεν τα παρατάει όταν χάνει την μπάλα. Ξέρει ποιος είναι, τι κάνει και πάντα προσπαθεί για το παραπάνω. Γι' αυτό είναι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Φτάνει, όμως, γιατί δεν θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδιά. Δεν είναι σωστό», είχε πει τότε ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα.