Ολυμπιακός: Ζιλ Ντιάς για μια σειρά από λόγους!

Γιατί o Πορτογάλος εξτρέμ ταιριάζει «γάντι» στα πλάνα του Μαρτίνς και ο παράγοντας Μονακό που προτιμά να τον δώσει στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ζιλ Ντιάς για μια σειρά από λόγους!

Ζιλ Ντίας λοιπόν! Ένας Ντίας που θυμίζουμε παίζει δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ από τη Μονακο.

Ο 23χρονος Πορτογάλος εξτρέμ είναι ο παίκτης που ξεχώρισε ο Μαρτίνς και το θετικό στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι η Μονακό εξ αρχής έδιχνε να προτιμά να διακόψει το δανεισμό του στους Άγγλους και να τον στείλει στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη στιγμή που ο Πορτογάλος είναι εξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα από την Φόρεστ.

Μέχρι τώρα έχει 1 γκολ σε 23 ματς με τη φανέλα της Νότιγχαμ και είναι ο παίκτης που έκανε «κλικ» από την αρχή όταν προτάθηκε στον Πέδρο Μαρτίνς. Για μια σειρά από λόγους ο Ζιλ Ντιάς ταιριάζει «γάντι» στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού:

Ο Μαρτίνς ζητούσε αριστεροπόδαρο εξτρέμ και ο Ντίας είναι τέτοιος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζητούσε έναν ντελικάτο εξτρέμ, πιο ποιοτικό από τους υπάρχοντες. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντίας είναι μπουκαδόρος, δεν φοβάται να πάει στο «ένας εναντίον ενός», ενώ είναι και ντελικάτος. Ακόμα, ο Μαρτίνς ζητούσε ένα παίκτη που να έχει καλύτερη επαφή μ τα δίχτυα από τους υπάρχοντες. Ο Ντίας τον τελευταίο εναμισι χρόνο δεν τα πήγε τόσο καλά με Φιορεντίνα και Νότιγχαμ (συνολικά 3 γκολ και 3 ασίστ σε 51 ματς), αλλά ο Μαρτίνς θυμάται ένα Ντίας που με την φανέλα της Ρίο Άβε τη σεζόν 2016-17 έκανε όργια (8 γκολ και 7 ασίστ σε 39 ματς).

Στη Μονακό μπορεί ακόμα να μην έχει καταφέρει να αγωνιστεί (μόλις μία φορά έχει φορέσει τη φανέλα τη), ωστόσο είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο πιστεύουν.

Οι Μονεγάσκοι θεωρούν ότι ο Ζιλ Ντίας αν πάει στον Ολυμπιακό θα δείξει τι πραγματικά αξίζει, καθώς εκτιμούν θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με τη Νότιγχαμ.

Εξάλλου, είναι άγνωστο τι θα αποφασίσει ο νέος τεχνικός της Νότιγχαμ, για το αν θα τον έχει στα πλάνα του ή όχι. Στην Αγγλία πάντως θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Ζιλ Ντίας το πιθανότερο είναι αν μείνει στη Νότιγχαμ να αποτελέσει απλώς μια καλή «ρεζέρβα» και τίποτα περισσότερο...