ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 0-4: Εκχιονιστικό 4Χ4

Με δυο γκολ του Πόνσε, ένα του Μάνταλου με πέναλτι κι ένα αυτογκόλ (Μιχαήλ), όλα στο α΄ ημίχρονο, η ΑΕΚ έκανε περίπατο (4-0) στα Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 0-4: Εκχιονιστικό 4Χ4

Ακούραστα πέρασε η ΑΕΚ από τους «Ζωσιμάδες» (0-4). Προηγήθηκε με εύστοχο πέναλτι του Μάνταλου (5’) και διπλασίασε τα τέρματά της με αυτογκόλ του Μιχαήλ (20’). Μέχρι να βγει το ημίχρονο ο Πόνσε παραβίασε άλλες δύο φορές την εστία του Βελλίδη (45’, 45’+3’), λέγοντας «ευχαριστώ» στα δώρα της αντίπαλης άμυνας.

Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν το γρήγορο τέρμα του Μάνταλου. Καθοριστικής σημασίας καθώς με το προβάδισμα από νωρίς έφυγε το άγχος. Το πέναλτι θα μπορούσε να το αποφύγει ο Αποστολόπουλος που πάτησε τον Μπακασέτα.

Ο Ουζουνίδης έπαιξε 3-5-2 και του βγήκε. Ο ρόμβος του Πετράκη στο πρώτο μέρος ήταν για κλάματα. Πολλά προβλήματα στα άκρα. Στην επανάληψη το γύρισε σε 3-5-2 ο τεχνικός του ΠΑΣ αλλά το πουλί είχε πετάξει.

Πάντως ήταν καταιγιστική η «Ένωση» στο πρώτο μέρος. Είχε και τρία δοκάρια με τους Λιβάγια (17’), Μπακασέτα (19’), Χουλτ (49’). Δοκάρι σημάδεψε για τον ΠΑΣ ο Νικολιάς (63’).

Το παιχνίδι δεν χωρά κριτικής. Μονόλογος για την ΑΕΚ. Οι παίκτες της ξέσπασαν μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκαν για την ισοπαλία στα Χανιά επί του Κισσαμικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως άφησαν το γκάζι και περίμεναν απλά να τελειώσει το ματς. Οι γηπεδούχοι αποχώρησαν αποδοκιμαζόμενοι. «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω», το σύνθημα που ακουγόταν από τους οπαδούς. Στο 55’ οι οργανωμένοι του ΠΑΣ είχαν φύγει από το γήπεδο και συνεπλάκησαν με την αστυνομία εκτός.

Στο 69’ μπήκε στο ματς και ο Κρίστιτσιτς, έκανε το ντεμπούτο του. Έδειξε εμφανώς ανέτοιμος.

Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι αλλά δεν κατάφερε να βάλει ούτε το γκολ της τιμής αφού ο Μπάρκας νίκησε τον Αθανασιάδη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Οι Ζωσιμάδες
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-4
Σκόρερ: 5' (πεν) Μάνταλος, 20' (αυτ.) Μιχαήλ, 45', 45+2' Πόνσε
Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)
Κάρτες: Κριζμάν, Αθανασιάδης - Μπακασέτας, Οικονόμου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83΄ Ξύδας), Νικολιάς (76΄ Νάουμετς), Παμλίδης (46΄ Σιόντης), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69΄ Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80΄ Μπογέ)