Σημαντικότερα κέρδη για τον Ολυμπιακό από έναν τίτλο

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη 16η αγωνιστική, τα κέρδη της φετινής ομάδας, τον Πέδρο Μαρτίνς και τις κολόνες της.

Σημαντικότερα κέρδη για τον Ολυμπιακό από έναν τίτλο

Η 16η αγωνιστική ήταν ίσως μία από τις πιο καθοριστικές για τη συνέχεια και την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το γράφαμε όλη την εβδομάδα πως αυτή η Κυριακή θα ήταν η πιο κομβική για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Μετά την ολοκλήρωση της οι δύο ομάδες προχώρησαν με νίκες και με τη διαφορά των οκτώ βαθμών να μην αλλάζει.

Για τον ΠΑΟΚ το 3-0 στην Τρίπολη είναι βάλσαμο. Κακά τα ψέματα, αλλά οι Θεσσαλονικείς άνετα δεν αισθάνονταν μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς και το πιθανότερο είναι πως δεν θα αισθάνονται για μερικές εβδομάδες ακόμα. Είναι λογικό για μία ομάδα που έχει μείνει αρκετά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα να αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση και να έχει μεγαλύτερο άγχος.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πήγε στη Λιβαδειά, θύμισε την ομάδα που βλέπαμε τον Δεκέμβρη και πέρασε σαν σίφουνας, ενώ περιμένει να μπει και ο Σολδάνο στα παιχνίδια. Οι Πειραιώτες με τον τρόπο που έπαιξαν και νίκησαν τον Λεβαδειακό έδειξαν πως θα το παλέψουν μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.

Αν χαθεί όμως χάθηκε ο Ολυμπιακός; Κάποιος που θέλει να δει τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό και χωρίς τη… θολούρα της κατάκτησης ενός τίτλου θα διαπιστώσει πως οι Πειραιώτες κερδίζουν πολλά περισσότερα από ένα πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» μη ξεχνάμε πως προέρχονται από μία σεζόν που το χειρότερο που είχαν πάθει ήταν ότι έχαναν την ταυτότητα τους. Ήταν χειρότερο και από την απώλεια του τίτλου.

Τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πολύ σημαντικά πράγματα, πιο σημαντικά και από το πρωτάθλημα. Κέρδισε έναν προπονητή που του έδωσε και πάλι πίσω τη χαμένη του ταυτότητα και δημιούργησε μία ομάδα που δίνει μάχη στο γήπεδο κι ακόμα κι αν χάσει θα έχει προσπαθήσει.

Κέρδισε παίκτες που πέρσι πήγε να τους χάσει. Σισέ, Ελαμπντελαουί, Κούτρης και Φορτούνης είναι πρωταγωνιστές τη φετινή σεζόν, ενώ πέρσι λίγο έλειψε να… καούν εξαιτίας της άθλιας χρονιάς. Τέσσερις ποδοσφαιριστές κολόνες για τον φετινό Ολυμπιακό που είδε απασχολούν μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αυτά τα κέρδη για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικότερα και από την κατάκτηση ενός τίτλου.

Σημαντικότερα και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στην οποία η ομάδα θα στοχεύσει στην επιστροφή της στο Champions League.