Ολυμπιακός: Έφτασε τα 50 γκολ πρωταθλήματος ο Ελ Κααμπί και μπήκε στο Top-20
Ο Μαροκινός φορ του Ολυμπιακού συνεχίζει να πιάνει νέες κορυφές.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας του Πανσερραϊκού, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να επιστρέφει για τα καλά στο σκοράρισμα.
Ο Μαροκινός επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του κόντρα στο σύνολο των Σερρών, τα πρώτα του γκολ μετά τις 23 Ιανουαρίου και το ματς με το Βόλο, δείχνοντας ότι η μίνι περίοδος ανομβρίας του έλαβε τέλος.
Παράλληλα, ο Ελ Κααμπί συνεχίζει να πιάνει νέες κορυφές με τους ερυθρόλευκους, βάζοντας το όνομά του σε διάφορες λίστες της ιστορίας των Πειραιωτών.
Για παράδειγμα, με τα δύο γκολ του, έφτασε τα 50 τέρματα στο πρωτάθλημα με τα «ερυθρόλευκα» (45 στην κανονική διάρκεια και 5 στα playoffs) και μπήκε στο Top-20 των σκόρερ του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία.
Το επίτευγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ελ Κααμπί προσπέρασε ήδη ονόματα όπως ο Ολέγκ Προτάσοφ και ο Πέτρος Καραβίτης, ανεβαίνοντας στη 20ή θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ του Ολυμπιακού από το 1959-60 και μετά.
Ο 33χρονος φορ έχει πλέον 78 γκολ συνολικά με τη φανέλα των Πειραιωτών σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την αναρρίχησή του στη σχετική κατάταξη. Εκεί όπου βρίσκεται στην 20η θέση και θέλει μόλις ένα γκολ για να πιάσει στην 19η θέση τον Γιώργο Δαρίβα των 79 τερμάτων.
Παράλληλα, τα 15 γκολ που έχει ήδη σημειώσει στο φετινό πρωτάθλημα ισοφαρίζουν την καλύτερη επίδοσή του σε κανονική περίοδο των δύο προηγούμενων σεζόν, με αρκετά παιχνίδια ακόμη μπροστά του για να την ξεπεράσει.