Ας (μην) το πάρει ο καλύτερος

Καθήκον του Ολυμπιακού είναι να παίζει όπως αγωνίστηκε στη Λιβαδειά και να κερδίζει συνεχώς. Ασχέτως εάν η απόσταση από την κορυφή παραμένει μεγάλη. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Ας (μην) το πάρει ο καλύτερος

Ο τρόπος που μπήκε στο γήπεδο του Λεβαδειακού ο Ολυμπιακός ήταν απολύτως πειστικός σχετικά με την πορεία που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει στο φετινό πρωτάθλημα: να συνεχίσει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος και ας μην το πάρει στο τέλος ο καλύτερος.

Τα πρώτα διαστήματα του Ολυμπιακού, στις αρχές δηλαδή του κάθε ημιχρόνου, ήταν με μία λέξη απολαυστικά για τον κόσμο της ομάδας. Αφόρητη πίεση στον αντίπαλο, εναλλαγές με ασύλληπτη ταχύτητα, ευκαιρίες σε κάθε λεπτό και απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει σημασία αν αντίπαλος ήταν ο Λεβαδειακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, καλύτερη ή χειρότερη. Σημασία έχει να κάνει τέτοιο αγωνιστικό θόρυβο μπαίνοντας στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και να επιβεβαιώνει κάθε φορά ότι αυτός θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος και όχι να παραμένει 8 βαθμούς πίσω από αυτήν.

Στο ματς της Λιβαδειάς οι δύο καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού σε όλη την σεζόν, ο Φορτούνης και ο Ομάρ, συνέχισαν την ξέφρενη αγωνιστική πορεία τους. Για τον Φορτούνη ήρθε και το γκολ αυτή τη φορά (και με λίγη τύχη από αυτή που δεν είχε στην Ξάνθη πριν από λίγες μέρες με τα δοκάρια), ενώ ο Νορβηγός απλά επιβεβαιώνει ότι έχει τέτοια αξία που εάν είναι να πάει σε άλλη ομάδα θα πρέπει τα χρήματα που θα δοθούν να είναι πολύ περισσότερα από τις τωρινές αξιοσέβαστες προσφορές των Βρετανών.

Κάτι που σαφώς εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση είναι η αποτελεσματικότητα. Η αναμονή του Σολδάνο γίνεται πιο έντονη, όταν η ομάδα κάνει 20 τελικές προσπάθειες και πετυχαίνει 2 γκολ. Δίχως αυτό να μειώνει την προσφορά του παίκτη που ήταν ο σέντερ φορ στο σημερινό ματς και στα περισσότερα. Ο Γκερέρο έβαλε το ένα γκολ και δημιούργησε το άλλο. Ωστόσο είναι ένα θέμα η βελτίωση της ευχέρειας συνολικά της ομάδας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όπως και να κάνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες με τον τρόπο που αναπτύσσεται, διότι έπαιξε τόσο καλά που τουλάχιστον άλλες... 20 φορές θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σουτ ή κεφαλιές προς την εστία, εάν οι σέντρες από τα πλάγια ήταν πιο προσεκτικές.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού χάρηκε ποδόσφαιρο κι ας μην συνδυάστηκε αυτό με στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και μείωση της διαφοράς. Η υποχρέωση της ομάδας του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει να κάνει τον κόσμο της χαρούμενο με όσα βλέπει στο γήπεδο, να συνεχίσει να είναι η καλύτερη απ' όλες στο πρωτάθλημα. Επόμενη παράσταση, το ερχόμενο Σάββατο στα Γιάννενα...