Βιεϊρίνια: Δείχνουν συνέχεια την εικόνα του Σαββίδη λες και σκότωσε κάποιον!

Ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του κατηγόρισε για μια ακόμα φορά «το κράτος των Αθηνών» ενώ ύψωσε εκ νέου ασπίδα προστασίας προς τον πρόεδρο της ομάδας του, Ιβάν Σαββίδη.

Βιεϊρίνια: Δείχνουν συνέχεια την εικόνα του Σαββίδη λες και σκότωσε κάποιον!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε στη FORZA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση για την οποία διεκόπη το πρωτάθλημα επισημαίνοντας ότι ο διαιτητής Κομίνης «δεν είναι σοβαρός άνθρωπος», ενώ κατηγόρησε την ΑΕΚ ότι ενώ ο ρέφερι έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, η Ένωση δε βγήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Αναφερόμενος στον Ιβάν Σαββίδη ο Βιεϊρίνια είπε ότι «έχει κουραστεί αφού ρίχνει συνεχώς λεφτά αλλά δεν τον αφήνουν να κερδίσει στο γήπεδο», ενώ έκανε και επίθεση κατά του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν βιώσει χειρότερα περιστατικά στο Καραϊσκάκη όμως δεν έφυγαν ποτέ.

Τέλος, έχει αρκετό ενδιαφέρον η δήλωσή του για τη φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στο γήπεδο της Τούμπας, αφού όπως ισχυρίζεται «δε σκότωσε και κανέναν»...

-Τώρα, που άρχισε να κάθεται η σκόνη, πως είναι η ομάδα; Τι σκέφτεστε;
Τι μπορούμε να σκεφτόμαστε; Ότι μας κλέβουν το πρωτάθλημα! Το σκεφτόμασταν πριν πάμε στην Τρίπολη, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ότι θέλουν να μας κλέψουν. Μετά και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Το έδειξαν. Στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσαν να μας κερδίσουν και τώρα γίνεται ότι γίνεται. Προσπαθούν, βέβαια, να αλλάξουν την συζήτηση, θέλουν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε, λες κι εμείς ξεχνάμε τα παλιά, τι έχουν κάνει όλοι αυτοί. Προσπαθούμε να ξεχάσουμε αυτό, που έγινε και να προχωρήσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση. Κερδίζουν αυτοί, που φωνάζουν. Κερδίζουν οι ψεύτες και οι κλέφτες.

-Τι ακριβώς συνέβη στην επίμαχη φάση, όπως την έζησες;
Υπάρχει ένας διαιτητής, που λέει “έδωσα γκολ και μετά οφσάιντ”, μετά γράφει κάτι άλλο στο φύλλο αγώνα. Τι είναι αυτός; Σοβαρός άνθρωπος; Δε νομίζω… Δεν κατάλαβε κανείς γιατί άλλαξαν την πρώτη αρχική απόφασή τους, που ήταν γκολ.

-Τι ειπώθηκε ανάμεσά σας εκείνες τις στιγμές;
Ο διαιτητής είπε ότι ο Μαουρίσιο πείραξε τον τερματοφύλακα. Μα, ο Μαουρίσιο είναι πίσω από τον τερματοφύλακα. Ο Μπάρκας είναι κάτω, απογοητευμένος, και ξαφνικά τρέχουν όλοι στο βοηθό. Και μετά ο Μπάρκας πανηγύριζε σα να πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο ο Λαμπρόπουλος σήκωσε το χέρι. Πως γίνεται αυτό….

-Μέσα στα αποδυτήρια τι συνέβη;
Οι παίκτες της ΑΕΚ είπαν θέλουν να παίξουν τα 5 λεπτά, που είχαν απομείνει. Γιατί ήξεραν ότι το γκολ ακυρώθηκε. Γιατί δεν ήρθαν μετά να παίξουν; Γιατί είδαν το βίντεο κι εξαφανίστηκαν. Όλοι βλέπαμε το γκολ στα κινητά μας και είδαμε ότι είναι κανονικό γκολ. Ήταν όλοι μια χαρά. Ο Σιμόες έκανε δηλώσεις στην Πορτογαλία και είπε ότι ο φοβήθηκαν. Άκουσα τι είπε κι αν κανείς δεν ξέρει, θα νομίζει ότι πήγε στη Συρία να πολεμήσει! Ο Χιμένεθ, που δεν ήταν ούτε στον πάγκο, αφού είχε αποβληθεί, που τον είδε τον Σαββίδη; Κανείς δεν είδε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, κανείς δε φοβήθηκε. Όλοι μετά είδαν τις φωτογραφίες.

-Τελικά τι συνέβη; Ο Κομίνης ζήτησε να βγείτε να παίξετε τα υπόλοιπα λεπτά;
Ο διαιτητής βγήκε από τα αποδυτήριά του, σφύριξε και είπε να παίξουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Η Τούμπα ήταν άδεια. Οι κύριοι από την Αθήνα δεν ήθελαν να βγουν. Μόλις είδαν στα κινητά τηλέφωνα το γκολ εξαφανίστηκαν. Ο Μπακάκης λέει ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Γιατί δεν ήρθαν να παίξουν, αφού είναι η καλύτερη ομάδα;.

-Ο Κομίνης σφύριξε για να βγείτε στο γήπεδο;
Βεβαίως. Ο Κομίνης βγήκε από τα αποδυτήρια και σφύριξε για να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο να συνεχίσουμε. Στην αρχή έλεγαν οι παίκτες της ΑΕΚ ότι θέλουν να παίξουν, ο διαιτητής δεν θέλει. Μετά που ο διαιτητής μας κάλεσε να βγούμε στο γήπεδο, αυτοί δεν έβγαιναν.

-Βλέπεις σκοπιμότητα πίσω απ’ όλα αυτά;
Ο ΠΑΟΚ πειράζει πολύ! Πολλούς… Δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν να πάρει κάποιος άλλος το πρωτάθλημα. Δεν θέλουν τον Βορρά, είναι φανερό. Είναι κακό για το ποδόσφαιρο.

-Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια εικόνα, αυτή του Σαββίδη, για την οποία έγινε τόση συζήτηση…
Προσπαθούν να αλλάξουν όλη την κατάσταση με μια εικόνα, με τον πρόεδρό μας. Ήταν μια κακιά στιγμή, μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας και μάχης εναντίον όλων. Και βγήκε την άλλη μέρα και ζήτηση συγνώμη. Ποιος άλλος το έχει κάνει; Ποιος άλλος έχει ζητήσει έστω μια συγνώμη; Ήρθαν φέτος στην Τούμπα δύο ομάδες από την Αθήνα, και είδατε τι έγινε. Είναι νορμάλ να τρελαίνεσαι, να νιώσεις την ανάγκη ότι θέλεις να προστατεύσεις την ομάδα σου….

-Όταν κατέβηκε ο Σαββίδης, φάνηκε να του κάνεις με το χέρι σου «όχι». Τι συνέβη;
Εκείνη τη στιγμή όλοι θέλαμε να προστατεύσουμε την ομάδα. Έκανα αυτή την κίνηση γιατί ένιωθα πως για μας ήταν καλό να μείνουμε στον αγωνιστικό χώρο, να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Το έκανα γιατί οι συμπαίκτες μου ήθελαν να παίξουμε και να κερδίσουμε. Στον αγωνιστικό χώρο, όχι στα χαρτιά. Κι ο πρόεδρος το ίδιο είχε στο μυαλό του, άσχετα τι θέλουν να δείξουν όλοι αυτοί, με τη φωτογραφία με το όπλο. Δεν μπορώ να το χωνέψω, είμαστε οι καλύτεροι στο γήπεδο και είμαστε οι κατηγορούμενοι.

-Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Να μετατρέπεται το θύμα σε θύτη;
Όλη η δύναμη είναι στην Αθήνα. Αυτό σκεφτόμουν πριν φύγω για να πάω στη Γερμανία, αυτό σκέφτομαι και τώρα. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα! Στο Καραϊσκάκη είχαμε φάει ξύλο, ο φροντιστής μας είχε φάει ξύλο στο ζέσταμα, μόνο εμείς ξέρουμε τι τραβάμε στη φυσούνα εκεί. Αλλά εμείς ποτέ δε φύγαμε. Και οι διαιτητές εκεί δε φεύγουν. Και ξέρετε γιατί εμείς δε φεύγουμε; Γιατί εμείς έχουμε α@@@α! Στο Καραϊσκάκη δεν είχε φάει ξύλο κι ο Σισέ;.

-Τον Σαββίδη πως τον είδες μετά απ’ όσα έγιναν; Κουρασμένο, απογοητευμένο; Αποφασισμένο;
Λίγο απ’ όλα! Και απογοητευμένο. Δεν είναι νορμάλ να ρίχνεις τόσα λεφτά, να προσπαθείς να κερδίσεις στο γήπεδο και να μην σ’ αφήνουν να κερδίσεις. Είναι, όμως, και αποφασισμένος να παλέψει. Να το κερδίσει. Εμείς τον νιώσαμε δίπλα μας. Πάντα όταν χρειαζόμασταν τη στήριξή του, την είχαμε. Και τώρα θα τον στηρίξουμε εμείς με κάθε τρόπο. Όλη η ομάδα είναι μαζί του. Νιώθουμε ότι είμαστε μια οικογένεια. Αν θα ήταν όλα κανονικά, είχαμε σχεδόν πάρει το πρωτάθλημα.

-Μιλάς σα να είσαι πολύ δεμένος μαζί του…
Γιατί ξέρω τι άνθρωπος είναι. Και τότε, που έπαιζα στην Βόλφσμπουργκ, τον είχα ευχαριστήσει, που βοηθάει την ομάδα, που αγαπάω. Έχω μιλήσει πολύ μαζί του, θέλει πολύ να παλέψει, να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Δεν τον αφήνουν. Όλη η ομάδα το νιώθει. Είμαστε οικογένεια. Αν πειράζεις έναν, μας πειράζεις όλους.

-Το καλοκαίρι έκανες τα πάντα για να γυρίσεις…
Όχι μόνο εγώ. Κι ο πρόεδρος.

-Τώρα τι σκέφτεσαι;
Τι να σκεφτώ; Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά εγώ δεν είμαι από τους τύπους, που τα παρατάνε και φεύγουν. Θα παλέψω μέχρι εκεί, που μπορώ, μέχρι εκεί που μ’ αφήνουν. Θα το ξαναπώ. Πίστευα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά το μόνο, που άλλαξε είναι ο τρόπος. Παλιά σε έκλεβαν με πέναλτι κλπ. Τώρα βρήκαν άλλο τρόπο να σε κλέβουν. Να σε κερδίζουν στα χαρτιά.

-Το «παλιά», πάντα πάει σ’ εκείνο το παιχνίδι στο Χαριλάου με τον Σπάθα;
Ποιος το ξεχνάει εκείνο; Μετά από κάποιους μήνες, μάθαμε τι έγινε. Στο τέλος ο πρωταθλητής ήταν πάλι από την Αθήνα. Δεν άλλαξε τίποτα, μόνο ο τρόπος που παίρνουν το αποτέλεσμα.

-Πολλές φορές κατηγορήθηκε ο κόσμος, λένε ότι η Τούμπα είναι κόλαση. Εσύ τι λες;
Εγώ λέω ότι ο κόσμος ήταν μια χαρά σ’ αυτά τα παιχνίδια, δεν είδα ποτέ ξανά τόσο ήσυχη την Τούμπα. Τι να πω… Παλιά στην Τούμπα, έπεφταν αντικείμενα, στα κόρνερ κλπ. Τώρα τίποτα. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καν να παίξει. Η ΑΕΚ έκανε ότι έκανε… Ας μας πουν, τι ήθελαν. Να παίξουμε χωρίς κόσμο; Μάλλον φοβήθηκαν τον κόσμο, ήθελαν να παίξουμε χωρίς κόσμο. Να παίξουμε αλλού; Τι θέλουν;.

-Τώρα, που φαίνεται ότι χάσατε το πρωτάθλημα…
Στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο πρωταθλητής στο γήπεδο. Ποιος θα μαζέψει περισσότερους βαθμούς στο χόρτο. Εγώ νιώθω πρωταθλητής, από τώρα κιόλας. Τώρα που μιλάμε, έχουμε μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στους αγωνιστικούς χώρους κι αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν.

-Ο Λουτσέσκου είπε ότι το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ, ήταν το ότι τον φοβούνται και δεν παίζουν μαζί του…
Το είδα πολύ ξεκάθαρα αυτό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στα αποδυτήρια, στη φυσούνα. Ήταν από τις λίγες φορές, που έβλεπες φοβισμένους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό έγινε ότι έγινε. Είχαν σκοπό να το κάνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά βιάστηκαν κι έφυγαν πριν αρχίσει.

-Νιώθετε ότι όλοι είναι απέναντί σας;
Όλοι. Δεν το νιώθουμε, είμαστε σίγουροι. Όλοι είναι εναντίον μας. Βλέπεις ακόμη κι οι υπουργούς, που είναι ΑΕΚτσήδες ή Ολυμπιακοί. Τα ξέχασαν όλα, μόνο για μας λένε. Ο Σαββίδης ήρθε από μία άλλη χώρα, είναι Έλληνας, και ρίχνει λεφτά στη Ελλάδα, δίνει δουλειές. Είναι κακό αυτό; Γιατί είναι κακό;.

-Αν είχες απέναντί σου τον πρωθυπουργό, τι θα του έλεγες;
Αφήστε το, ας μη σας το πω καλύτερα.

-Νιώθετε αδύναμοι απέναντι σε όλα αυτά;
Δεν είμαστε αδύναμοι. Νιώθουμε δυνατοί. Ακόμη είμαστε μπροστά, δεν είμαστε από κάτω. Σας το ξαναλέω ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είμαστε πρώτοι. Και αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι φασαρίες και άφηναν να παίξουμε μπάλα, θα είχαμε ξεφύγει στη βαθμολογία. Εμείς μιλάμε μόνο με τη μπάλα. Δεν μπορώ να πάω να πολεμήσω με κυβερνήσεις και πρόεδρους.

-Με το ποδόσφαιρο μπορείτε να απαντήσετε;
Μόνο με το ποδόσφαιρο μπορούμε να απαντήσουμε. Φέτος βλέπετε τί γίνεται… Του χρόνου θα πρέπει από την αρχή να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να δείξουμε πόσο πολύ το θέλουμε, αν μείνουμε όπως είμαστε, πρέπει από την πρώτη αγωνιστική να στείλουμε το μήνυμα ότι το πρωτάθλημα είναι δικό μας.

-Ο επίλογος δικός σου…
Με τρελαίνει, που δεν μας αφήνουν να παίξουμε μπάλα. Τουλάχιστον, θα παλέψουμε ως το τέλος.

-Πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ όταν ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο;
Θα γίνει τελικός; Φαβορί για τον τελικό είναι η ΑΕΚ κι εμείς. Θα γίνει τελικός; Θα αφήσουν να παίξουμε; Θα αφήσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πάει; Εμείς προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι δύσκολο, όταν βλέπεις να σε χτυπάνε από παντού. Κάθε πρωί ξυπνάς και βλέπεις αυτή την εικόνα με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Αυτή την εικόνα σου δείχνουν συνέχεια. Λες και σκότωσε κάποιον! Δεν είναι ωραία εικόνα, αλλά ρε παιδί μου, δεν έκανε τίποτα!.