Η… οβίδα του Λάζαρου και η απειλή του Λεβαδειακού για τον Ολυμπιακό

Το ματς του πρώτου γύρου που αποτελεί μάθημα για τους Πειραιώτες και τα καμπανάκια που έχει χτυπήσει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ρέντη.

Η… οβίδα του Λάζαρου και η απειλή του Λεβαδειακού για τον Ολυμπιακό

Την προσπάθεια του να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ξεκινάει από τη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός. Ένας δρόμος, όμως, που δεν είναι εύκολος και έχει αρκετά εμπόδια. Μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες που θα βρει μπροστά του.

Η πρώτη απ’ αυτές είναι στη Λιβαδειά το απόγευμα της Κυριακής. Το πιο εύκολο γι’ αυτό το ματς είναι να κοιτάξεις τη βαθμολογία, να δεις προτελευταία την ομάδα του Σανίνο και να θεωρήσεις απλή υπόθεση το ματς. Αν κάποιος το κάνει αυτό τότε σίγουρα κινδυνεύει να πάθει ζημιά ή να εκπλαγεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα δεν το έχει κάνει και έχει χτυπήσει καμπανάκια στους ποδοσφαιριστές του. Το 0-0 με τη Ξάνθη που δεν του προκάλεσε καμία ζημιά ήταν άλλωστε και μία ευκαιρία για να τους… τσιτώσει. Από την άλλη, όμως, τους θύμισε το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Μπορεί τότε η θερμοκρασία να άγγιζε τους 40 βαθμούς γιατί το ματς έγινε τον Αύγουστο και τώρα στη Λιβαδειά να παίξουν σε συνθήκες που θα θυμίζουν αγώνα πρωταθλήματος της κεντρικής Ευρώπης, αλλά ελάχιστη σημασία έχει.

Σε εκείνη την πρεμιέρα ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σκούρα με τον Λεβαδειακό. Άλλαξαν πολλά, βέβαια διότι ένας εκ των πρωταγωνιστών ο Επασί δεν θα είναι στο ματς της Κυριακής. Τότε ο πορτιέρε των Βοιωτών είχε αποκρούσει μέχρι και πέναλτι του Φορτούνη στο 42’. Ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη είχε χρειαστεί μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Λάζαρο στο 62’.

Ο Λεβαδειακός είχε αντισταθεί, είχε δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος ίδρωσε για να πάρει τη νίκη. Μπορεί από τότε να άλλαξαν πολλά όμως η ανάγκη για βαθμούς είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους Βοιωτούς και θα φροντίσουν να κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.