Πέλκας: «Πήγα στην Πόλη διακοπές, είναι και ο φίλος μου ο Σλούκας εκεί»

H συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova ο Δημήτρης Πέλκας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πέλκας: «Πήγα στην Πόλη διακοπές, είναι και ο φίλος μου ο Σλούκας εκεί»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας μίλησε στις κάμερες της Nova για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς, για τους στόχους της ομάδας αλλά και για τα μετραγραφικά σενάρια που γράφονται γύρω από το όνομα του.

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Πέρασα καλά, ξεκουράστηκα, πήρα τις ανάσες που χρειαζόμουν, πιστεύω πως όλοι τις χρειαζόμασταν αυτές τις ανάσες. Κάναμε ένα πρώτο μισό σεζόν πολύ δύσκολο, με πολλά ματς, δύσκολα ματς, ντέρμπι, ξεκινώντας από το καλοκαίρι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του Δεκεμβρίου. Πήραμε τις ανάσες που χρειαζόμασταν και τώρα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το ματς της Κυριακής».

Για το τι του άφησε το 2018: «Σίγουρα τη χαρά που πήραμε το Κύπελλο με βάση όλα της χρονιάς αν το πάρουμε από την αρχή, τ’ ότι μπορούσαμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα αλλά το χάσαμε όπως το χάσαμε. Ατομικά ήμουν χαρούμενος γιατί από τον Ιανουάριο έκανα ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς. Φέτος ξεκίνησα πολύ καλά το καλοκαίρι, μετά έκανα μια ‘κοιλιά’, που πιστεύω είναι φυσιολογικό, όλοι οι ποδοσφαιριστές περνούν αυτό το κομμάτι. Και τώρα ξεκουράστηκα κι επανέρχομαι με μεγάλη όρεξη και μεγάλη θέληση να πετύχω πάρα πολλά – παραπάνω - πράγματα».

Με αφορμή την αναφορά του στην ... «κοιλιά» της απόδοσής του, πού την αποδίδει; Κόπωση, συγκέντρωση ή κάτι άλλο; «Εντάξει, όταν έχεις πολλά ματς και δύσκολα ματς και χρειάζεται να ξεκινήσεις πολύ καλά το καλοκαίρι στα πιο σημαντικά ματς που υπήρξαν για να κάνεις κάτι καινούριο, να μπεις στους ομίλους του Champions League αναγκαστικά πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις πολύ παραπάνω ‘γκάζι’ στην αρχή. Αυτό έκανα κι εγώ, αυτό έκανε κι όλη η ομάδα, γιατί όλη η ομάδα πέρασε μια ‘κοιλιά’. Το καλό είναι ότι καταφέραμε να βγούμε πιο δυνατοί όλοι από αυτήν την ‘κοιλιά’, να είμαστε πρώτοι, να μην έχουμε απώλειες στο πρωτάθλημα εκτός του ματς με τον Ατρόμητο όπου φέραμε ισοπαλία … Εγώ αυτό κρατάω ως το θετικό όλης της υπόθεσης».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν; «Για μένα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής. Να είμαστε αφοσιωμένοι σε κάθε ματς, συγκεντρωμένοι 100% και πειθαρχημένοι σε ότι μας ζητάει ο προπονητής για να βγάλουμε μεγάλη θέληση, μεγάλο πάθος για το πρωτάθλημα, για το κάθε ματς που θ’ ακολουθεί στη συνέχεια και να μπαίνουμε και να το κερδίζουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα, να είμαστε αφοσιωμένοι και να υπάρχει θέληση μεγάλη».

Για το τι αντίκτυπο είχε στην ομάδα η ήττα στο Κύπελλο και η κατάσταση γύρω από τη μεταγραφή του Πρίγιοβιτς: «Κοίταξε, θα μιλήσω για το ματς του Κυπέλλου γιατί υπήρχε μεγάλη διακοπή. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν, εκτός από τη διακοπή των Χριστουγέννων είχαν – γενικά – καιρό ν’ αγωνιστούν και σα σύνολο και ατομικά ο κάθε ένας τους, δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό, ήταν και κακό το γήπεδο, δε θέλει και πολύ να γίνουν κανά δυο λάθη και να γίνει η ... ‘στραβή’. Όπως έγινε και ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς πιστεύωκαι θα πω ‘σφαλιάρα’ για να είμαστε πολύ πιο έξυπνοι στη συνέχεια. Δεν έγινε το κακό γιατί έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να επανορθώσουμε στο δεύτερο ματς με την Παναχαϊκή. Ήταν όμως μάθημα για να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο ματς της Κυριακής γιατί πλέον στο πρωτάθλημα δεν έχει πισωγύρισμα. Κάθε ματς που τελειώνει δεν ξανάρχεται.

Όσον αφορά τον Άλεξ, σίγουρα πρόσφερε πάρα πολλά τα δυο χρόνια που ήταν στην ομάδα, έβαλε πολλά γκολ, έδειξε ότι έχει ικανότητα στο να σκοράρει, σίγουρα θα μας λείψει αλλά κι από την άλλη ουδείς αναντικατάστατος. Πρέπει να μάθουν όλες οι ομάδες κι εμείς να ζουν και να ζούμε με τις απώλειες. Τα παιδιά που έχουν μείνει, ο Άκπομ κι ο Καρέλης για μένα είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Είναι ευκαιρία τους να δείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι αυτοί οι πρώτοι παίκτες της επίθεσης της ομάδας μας. Μακάρι να το καταφέρουν, να το αποδείξουν και σε μας και στους εαυτούς τους και να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το κενό που θα αφήσει ο Πρίγιοβιτς: «Ότι γινόταν μέσα στο γήπεδο κι ότι ευθύνη υπάρχει είναι ομαδική δουλειά. Δουλεύουμε όλο το σύνολο μαζί. Απλά ο Άλεξ έχει την ικανότητα να βάζει την μπάλα στα δίχτυα γιατί ήταν ο επιθετικός της ομάδας μας, είχε μεγάλη ικανότητα τη δουλειά που έκανε όλη η ομάδα να την καταλήγει σε γκολ μέσω αυτού. Ελπίζω κι εγώ μάλλον είμαι σίγουρος γι’ αυτό ότι κι οι δυο που έμειναν θα κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να συνεχίζουν να παίζουν όλοι για την ομάδα, όπως και παίζουν, να γίνεται σωστά η δουλειά μέσα στο γήπεδο, ομαδικά και πιστεύω θα έρθουν και τα γκολ της συγκεκριμένης θέσης».

Για τα μεταγραφικά σενάρια που γράφονται γύρω από το όνομα του:
«Εγώ είμαι ‘καθαρά’ 100% αφοσιωμένιος στην ομάδα, ειδικά στο παιχνίδι της Κυριακής γιατί το θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα. Θέλω πάρα πολύ να πάμε να κερδίσουμε στην Τρίπολη. Όσον αφορά τα μεταγραφικά εγώ τα Χριστούγεννα πήγα ταξίδι με την κοπέλα μου στην Τουρκία ‘καθαρά’ αναψυχής και να ηρεμήσω λίγο. Απλά ήθελε πολύ να πάμε Κωνσταντινούπολη η κοπέλα μου και πήγαμε. Έχω φίλο τον Σλούκα στο μπάσκετ και πήγα είδα το ματς της Φενέρ, μου ‘έκλεισε’ εισιτήρια, ήταν ωραίο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ισχύει και δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω γι’ αυτό. ‘Καθαρα’ ήταν για διακοπές, αφοσιωμένος είμαι στην ομάδα μου στον ΠΑΟΚ κι όπως είπα και πριν στο ματς της Κυριακής».

Έχεις συμβόλαιο ως το 2021, υπάρχει κάτι που σ’ απασχολεί σχετικά; «Όχι, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και δεν είναι κάτι που μ’ απασχολεί γιατί ακόμη είμαι ‘καθαρά’ αφοσιωμένος – όπως είπα και πριν – στο αγωνιστικό κομμάτι, το πώς θα βελτιωθώ εγώ, το πώς θα βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει τους στόχους της και να πάρουμε το πολυπόθητο πρωτάθλημα που για μένα αυτό είναι ένα όνειρο ζωής από μικρό παιδί και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα αυτήν τη στιγμή; «Η ομάδα επανήλθε από τις διακοπές, σιγά – σιγά βρίσκουν όλοι τον ρυθμό τους. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ αφοσιωμένοι, να υπάρχει μεγάλη θέληση για το ματς της Κυριακής γιατί – όπως είπα και πριν – είναι από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Είμαστε καλά, είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε δείξει και μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή».

Η άποψή του για τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι καλή ομάδα, δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν αν κι έπαιζε καλά είχε κάποιες ατυχίες. Μετά, με την αλλαγή του προπονητή είναι κάποιες φορές που βγαίνει θετικό αυτό. Παίζουν καλύτερα, έχουν πάρει κι αποτελέσματα, πραγματικά θα είναι ένα πολύ καλό ματς κι αυτός που θα δείξει παραπάνω θέληση και παραπάνω πάθος θα είναι αυτός που θα το πάρει».

Αν είναι απωθημένο η νίκη σ’ αυτό το γήπεδο: «Εντάξει άλλοι θα πουν ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε άλλοι θα πουν πως είναι για να συνεχίζονται. Πριν δυο χρόνια θυμάμαι είχαμε κάνει την τελευταία μας νίκη με τα δυο γκολ του Ευθύμη (σ.σ. Κουλούρη). Σίγουρα είναι δύσκολη έδρα αλλά πάμε εκεί για να κερδίσουμε γιατί πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση και να περνάς από τέτοιες έδρες όταν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα».