Ανεβάζει τις μετοχές ο Ολυμπιακός και πουλάει ακριβά

Τα μεγάλα ποσά για Κούτρη και Ομάρ και τα νέα δεδομένα τα οποία ισχύουν για την ομάδα του Πειραιά στην ποδοσφαιρική αγορά.

Ανεβάζει τις μετοχές ο Ολυμπιακός και πουλάει ακριβά

Γίνεται μεγάλη κουβέντα τις τελευταίες ημέρες γύρω από ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι στην κορυφή αυτής, έπειτα και από την πρόταση που έγινε από την Τζένοα και η οποία απορρίφθηκε. Μία πρόταση ύψους 5.000.000 € όπως διέρρευσε από τον Ολυμπιακό.

Τόσο ο Κούτρης όσο και ο Ομάρ όπως γράψαμε και νωρίτερα είναι ποδοσφαιριστές που κοστολογούνται από τον Ολυμπιακό πάνω από 8.000.000 €. Αρκετοί θεωρούν πως είναι απίθανο οι «ερυθρόλευκοι» να δώσουν με αυτά τα χρήματα τον Λεονάρντο, πιστεύοντας πως είναι υπερβολικά.

Τι ισχύει όμως για τους δύο μπακ που έχουν αποδειχτεί υπερπολύτιμοι στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού; Τα παραδείγματα του παρελθόντος λένε πολλά για το πόσο μπορεί αν πουλήσει ο Ολυμπιακός τους ποδοσφαιριστές του. Η ομάδα του Πειραιά έχει μπει στην ποδοσφαιρική αγορά και έχει φροντίσει να επιβάλλει τον κανόνα της. Πουλάει ακριβά τους παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ και δεν τους «σκοτώνει».

Θυμηθείτε τον Σάμαρη, ακόμα και τον Φετφατζίδη που πήγε με 4,5 εκατ. ευρώ στη Τζένοα. Τον Μανωλά ή ακόμα και τον Σιόβα που πρώτα πήγε δανεικός στη Λεγανές και τελικά ο Ολυμπιακός εισέπραξε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Τον Ρέτσο ένα παιδί από την Ακαδημία που με μία χρονιά στην πλάτη του έφυγε αντί 22 εκατ. ευρώ ή τον Μήτρογλου που αν και τραυματίας έφερε από τη Φούλαμ 15 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός δεν υπερκτιμάει ούτε τον Κούτρη, ούτε τον Ομάρ, ούτε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές που έχει. Πρώτα απ’ όλα τους φτιάχνει το όνομα, ανεβάζει την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και επίσης έχει φτιάξει το δικό του όνομα στην αγορά πως είναι ένας δύσκολος σύλλογος στις πωλήσεις. Θα πρέπει να πληρώσεις καλά για να πάρεις παίκτη από τον Ολυμπιακό.

Τώρα μπορεί να στεκόμαστε στον Ομάρ και στον Κούτρη, όμως, δεν είναι οι μοναδικοί. Προτάσεις έχουν απορριφθεί για τον Σισέ, τον οποίο κοστολογεί ο Ολυμπιακός 9 εκατ. ευρώ. Επίσης να είστε έτοιμοι να δείτε τι θα γίνει με τον Καμαρά. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η κατάσταση και ο Ολυμπιακός έχει σημαντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική αγορά. Επομένως τα ποσά που ζητάει είτε για τον Κούτρη, είτε για τον Ομάρ δεν είναι «τρελά».