Ολυμπιακός: Το μήνυμα του Ρέτσου ότι τώρα χρειάζονται θυσίες
Ο Παναγιώτης Ρέτσος τους έχει τρελάνει όλους στον Ρέντη και έχει στείλει μήνυμα ότι τώρα είναι όλοι απαραίτητοι και δεν χωρούν αστεία.
Έχουμε σταθεί πολλές φορές στον Γιουσούφ Γιαζίτσι και στο γεγονός ότι είναι ένας παίκτης που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους και αυτό διότι δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά όποτε παίζει δίνει τον καλύτερο του εαυτό και πάντα κάτι έχει να προσφέρει. Θα πει κανείς ότι αυτή είναι η δουλειά του και δεν θα έχει και άδικο, αλλά οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν, θέλουν να αισθάνονται σημαντικοί.
Είναι άδικο, όμως, να μη σταθούμε στον Παναγιώτη Ρέτσο ένα παιδί που έχει ακούσει πολλά και έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο σκληρής κριτικής. Ο 27χρονος αμυντικός όπως όλοι οι παίκτες έχει τα καλά του, έχει και τα άσχημα του στο χορτάρι. Από την άλλη, όμως, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα για τον χαρακτήρα του και τη συνέπεια του. Ακόμη και για το πώς αντιλαμβάνεται τον σύλλογο και πόσο τιμάει το περιβραχιόνιο του.
Ο Ρέτσος αντιλαμβάνεται και με το παραπάνω ότι η ομάδα του έχει μπροστά της ένα πρόγραμμα βουνό και τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και κρίσιμα για το μέλλον της σε όλες τις διοργανώσεις. Ο διεθνής στόπερ πήγε την Τετάρτη (7/1) στον Ρέντη με νάρθηκα στο αριστερό του χέρι μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί εξαιτίας του τραυματισμού που αποκόμισε στον τελικό του Super Cup.
Ο αρχηγός όχι απλά προπονήθηκε, αλλά μίλησε με τον Μεντιλίμπαρ και του είπε ότι θα παίξει το Σάββατο στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έμενε εκτός για 3-4 ημέρες για να τον αφήσουν οι πόνοι και δεν θα έπαιζε στο Περιστέρι.
Ο Ρέτσος ξέρει ότι σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η σεζόν δεν χωρούν αστεία και χαλαρότητα. Κάθε λάθος κοστίζει και όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ το έχει πει άλλωστε ότι «τώρα σας χρειάζομαι όλους έτοιμους». Είναι παράδειγμα για τους «ερυθρόλευκους» η ψυχή και η θέληση του Ρέτσου σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν.