Πέθανε η τελευταία ελπίδα για Σισέ!

 Το Μουντιάλ εκτός απροόπτου θα αποτελέσει ένα όνειρο απατηλό για τον Σενεγαλέζο στόπερ. Η μη κλήση του στα φιλικά της Εθνικής του έβαλε ουσιαστικά ένα τέλος στις ελπίδες του για παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πέθανε η τελευταία ελπίδα για Σισέ!

Η αλήθεια είναι ότι περίμενε το προσκλητήριο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του. Μπήκε από το… παράθυρο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού τον Οκτώβριο, από εκεί δηλαδή που ήταν ξεχασμένος με τον Χάσι μέχρι που εμφανίστηκε ο Λεμονής και του έδωσε την ευκαιρία.

Μία ευκαιρία που την άρπαξε, άσχετα αν σε ορισμένα παιχνίδια έδειχνε περισσότερη εμπιστοσύνη στα πόδια του απ’ όσο έπρεπε και εκνεύριζε ακόμα και τους συμπαίκτες του με την υπερβολική σιγουριά του. Ο Παπέ Σισέ από την Δευτέρα επιστρέφει στο Ρέντη για να ξεκινήσει προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους», ελπίζοντας – όπως και οι συμπαίκτες του – ότι θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή στην Σενεγάλη κάνουν λόγο για μία αδικία. Ο 23χρονος αμυντικός δεν κλήθηκε στα φιλικά της Εθνικής του με το Ουζμπεκιστάν (1-1 την Παρασκευή) στο Μαρόκο και με την Βοσνία (θα γίνει την Τρίτη) στην Χάβρη.

Ο συνεπώνυμός του ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλιού Σισέ τον αγνόησε επιδεικτικά, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του. Και η μη κλήση του για τα φιλικά του Μαρτίου ουσιαστικά έβαλαν και ένα τέλος στις όποιες ελπίδες είχε ο νεαρός στόπερ του Ολυμπιακού για παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Για όσους δεν θυμούνται, θα πρέπει να πούμε ότι η Σενεγάλη έχει κερδίσει το εισιτήριό της για την τελική φάση του Μουντιάλ. Όταν άρχισε ο Σισέ να παίρνει χρόνο συμμετοχής στους «ερυθρόλευκους», υπήρχαν ένα σωρό ρεπορτάζ στην πατρίδα του που ανέφεραν ότι θα κερδίσει σύντομα τη θέση του στην Εθνική και πώς αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα πάει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε. Ο Σισέ που έχει παρουσία μόνο στις μικρές Εθνικές της Σενεγάλης, είδε το όνειρό του να… γκρεμίζεται πριν από καμιά δεκαριά μέρες όταν ενημερώθηκε επισήμως ότι δεν θα δώσει το «παρών» στα φιλικά με Ουζμπεκιστάν και Βοσνία. Κατά συνέπεια, το Μουντιάλ εκτός απροόπτου θα το δει από το σπίτι του…