Όταν ο Ελ Κααμπί ήταν στο Κόπα Άφρικα...

Τι έκανε ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2023-24, όταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν ήταν στο ερυθρόλευκο ρόστερ. 

Όταν ο Ελ Κααμπί ήταν στο Κόπα Άφρικα...

Η ισοπαλία 0-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τα ερυθρόλευκα για το 2025. Ο Μαροκινός φορ θα ενσωματωθεί με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ώστε να αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στη χώρα της Μεσογείου.

Πρόκειται για μια συνθήκη που έχει ξαναζήσει ο Ολυμπιακός, πριν από μία διετία. Όταν τη σεζόν 2023-24, στην πρώτη του χρονιά με τους Πειραιώτες, ο Ελ Κααμπί είχε φύγει για να εκπροσωπήσει την πατρίδα του. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι τα αποτελέσματα που είχαν κάνει οι Πειραιώτες, κατά την απουσία του Μαροκινού.

Φυσικά, μιλάμε για...άλλο κόσμο εκείνη τη χρονική περίοδο. Για να μπούμε στο κλίμα, προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ οι αγώνες διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης εξαιτίας των επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Οπότε, τί έκανε ο Ολυμπιακός σε εκείνο το πολύ ιδιαίτερο διάστημα, χωρίς τον βασικό του φορ;

- Λαμία (ήττα με 1-0)

-ΑΕΚ (ήττα με 1-2)

- Κηφισιά (νίκη με 2-3)

-Άρης (νίκη με 1-2)

- ΠΑΣ Γιάννινα (νίκη με 3-1)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλειψε σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς και στους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ξεκινώντας για το πρωτάθλημα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο σερί ήττες, από τη Λαμία εκτός έδρας και από την ΑΕΚ στο Φάληρο (όπου έχει ακυρωθεί το γκολ του Μασούρα για χέρι). Συνέχισε με τρεις νίκες, κόντρα στη Κηφισιά σε ένα τρελό παιχνίδι, με τον Άρη με πρωταγωνιστή τον Φραν Ναβάρο, και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όμως, στο ενδιάμεσο, υπήρχε και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι. Η τελευταία φορά που είδαμε τον Μαντί Καμαρά να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Ελ Κααμπί θα απουσιάσει τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Έως τότε, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντιμετωπίσει χωρίς τον αρχισκόρερ του τον Ηρακλή για το Κύπελλο (17/12), την Κηφισιά (20/12) και τον Ατρόμητο (10/1) για το πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και ο τελικός του Σούπερ Καπ κόντρα στον ΟΦΗ (3/1).

Πολύ πιθανό είναι να μην προλάβει ούτε την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα στις 17 Γενάρη, με το επόμενο παιχνίδι στις 20 του μήνα, να είναι κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν για την 7η αγωνιστική του UEFA Champions League. Ένα ματς που οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κερδίσουν για να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην 24αδα.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110