No Пpиjoвић, no party, φόβος στον ΠΑΟΚ και ο χρησμός του Μαρινάκη...

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού το 2-1 δεν είναι σκορ πρόκρισης για την Παναχαϊκή, η πρώτη ήττα του όμως στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την επικείμενη φυγή του Πρίγιοβιτς, δείχνει μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση και με πόδια τρεμάμενα.

No Пpиjoвић, no party, φόβος στον ΠΑΟΚ και ο  χρησμός του Μαρινάκη...

Για να μη γινόμαστε κουραστικοί και επαναλαμβανόμενοι, ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε μεγάλη μπάλα , κέρδισε πολλά ματς χάρη στην εκτελεστική ικανότητα του Πρίγιοβιτς και σε συνδυασμό με τα …εξυγιαντικά σφυρίγματα κατά του Ολυμπιακού δημιούργησε τη διαφορά των 8 βαθμών.

Στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ομάδα τους παρότι είναι σαφώς χειρότερη από πέρυσι, έχει πάρει κεφάλι στη βαθμολογία, αν και ήταν κακή στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Διαφυλάττουν τη διαφορά ως κόρη οφθαλμού και καταπατούν κανονισμούς όπως πρόσφατα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος από την 15η αγωνιστική, προκειμένου να στριμωχθεί ο Ολυμπιακός, που τον τρέμουν, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη απόδοση και πρόκριση επί της Μίλαν.

Τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ δεν αντέχουν σε ματς που παίζονται στα ίσια και το είδαμε στον αγώνα με την Μπάτε, όπου υπήρξαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, είπαν και έφυγαν από την Τούμπα, αφού το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια είναι αυτοσκοπός, ακόμη κι αν θυσιαστεί η Ευρώπη, αλλά και το Κύπελλο.

Η παρατεταμένη διακοπή ήταν ότι έπρεπε για τους κουρασμένους παίκτες του ΠΑΟΚ, η κούραση ήταν εμφανής, αλλά το χριστουγεννιάτικο δώρο δεν φάνηκε να άλλαξε την εικόνα τους. Νο Πρίγιοβιτς, no party, no goal και το πρωτάθλημα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον αν φύγει τελικά ο Σέρβος, αφού ο φόβος φώλιασε για τα καλά στο κλαμπ του ΠΑΟΚ. Κι ας είναι η διαφορά στο +8.

Βέβαια για να γίνει η ανατροπή πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει όλα τα ματς που απομένουν, όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους ποδοσφαιριστές μετά τον θρίαμβο επί την Μίλαν. Λέτε να ήταν χρησμός;

Από την άλλη η διακοπή έκανε κακό στον Ολυμπιακό σε μια περίοδο που κάλπαζε, η ισοπαλία όμως στην Ξάνθη δεν αποτελεί τροχοπέδη γιατί δεν μετράει στην κούρσα του τίτλου, Ίσα-ίσα, ήταν μια καλή πρόβα για να βρει η ομάδα ρυθμό και να μπει με ορμή στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης του ματς της Λειβαδιάς. Με Σολδάνο στο ρόστερ συν ένα σκόρερ εξτρέμ, χωρίς εσωτερικά προβλήματα και ενωμένος, ο Ολυμπιακός μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο. Να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, κόντρα σε όλους και να γράψει ιστορία. Ας μη ξεχνάμε ότι και παλιά ανέτρεψε διαφορές μείον 5 βαθμών, όταν βρέθηκε πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά και πίσω από τον ΠΑΟΚ

Τι 5 τι 8, όταν παίζει στην Τούμπα με ξένους διαιτητές…

YΓ: Σημειολογικά ο ΠΑΟΚ έχασε ένα δικό του πρωτάθλημα(το πήρε ο Ολυμπιακός) όταν έχασε στις 22.04.1973 πάλι από την Παναχαΐκή και μάλιστα με 5-3 στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός εκείνη την ημέρα έφερε ισοπαλία στην Καβάλα. Παρά την εντυπωσιακή συγκομιδή του στη συνέχεια (5 νίκες – 1 ισοπαλία) ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να καλύψει την απόσταση από τους Ερυθρόλευκους και τελείωσε το πρωτάθλημα με 92 βαθμούς έναντι 94 του Ολυμπιακού.