Ολυμπιακός: Εκδικάστηκε η υπόθεση του Λάζαρου στο Διαιτητικό

Eκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η υπόθεση για το «συμβόλαιο» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Εκδικάστηκε η υπόθεση του Λάζαρου στο Διαιτητικό

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την επόμενη Πέμπτη (10/01) για να καταθέσουν υπομνήματα. Η πλευρά του Ολυμπιακού είναι βέβαιη για τη δικαίωσή της.

Ο Γιάννης Χατζησαβάογλου που εκπροσώπησε τον Λάζαρο τόνισε στην εκδίκαση: «Η θέση μας είναι να τηρείται ο νόμος και ο κανονισμός. Πρέπει ένα συμβόλαιο να υποβάλλεται σε συγκεκριμένες ημέρες σε συγκεκριμένη αρχή. Είναι αδιανόητο να έρχεται η ΑΕΚ και να υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να κρατάει στο συρτάρι της ένα συμβόλαιο».

Και συνέχισε: «Η αντίδικος από την πλευρά της δεν μπόρεσε να εμφανίσει συμβόλαιο, γιατί απλά δεν υπάρχει. Αν δικαιωθεί θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω και όλοι οι παίκτες θα είναι σε ομηρία. Είχε το θράσος να παρουσιάσει ότι ο Λάζαρος δεσμεύεται για ακόμη ένα χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους». Πρόκειται για μία παράνομη και ανήθικη τακτική, η οποία όμως δεν θα έχει στο τέλος κανένα αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της η Άσπα Σουλούκου, που επίσης εκπροσώπησε τον Χριστοδουλόπουλο, υποστήριξε ότι η ΑΕΚ παρουσίασε ένα έγγραφο που έχει μεταχρονολογημένη ημερομηνία. Έχει υπογράφει 1/7/18 και το υπογράφει ο Αλέξης Δέδες, ο οποίος είναι πλέον εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός δια στόματος Λίνα Σουλούκου, τόνισε ότι η Superleague έστειλε έγγραφο σε όλες τις ΠΑΕ στις 10/05 με το ποιοι παίκτες είναι ελεύθεροι και στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχει και ο Λάζαρος. Στις 15/05 ο Ολυμπιακός κατάθεσε το συμβόλαιο στη διοργανώτρια, η οποία το επικύρωσε.

Η ΑΕΚ είχε 10 ημέρες προθεσμία να προσβάλλει την απόφαση, κάτι το οποίο όμως δεν έπραξε. Οι «κιτρινόμαυροι» στη συνέχεια ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν το υποτιθέμενο συμβόλαιο με τον παίκτη στις 1/7/18, ούτε αυτό όμως έκανε. «Είναι νομικά αβάσιμο η ΑΕΚ να ισχυρίζεται ότι ο παίκτης της ανήκει και να ζητά πειθαρχικές κυρώσεις κατά του Λάζαρου και του Ολυμπιακού».

Ανυπόστατο το συμβόλαιο του παίκτη με την ΑΕΚ χαρακτήρισε και ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό. Ο δικηγόρος του ΠΣΑΤ Μανώλης Αλιφραγκής που προσέφυγε υπέρ του ποδοσφαιριστή τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο του Λάζαρου με την ΑΕΚ.