Οι Γενάρηδες του Ολυμπιακού στην Ξάνθη!

Σαν σήμερα προ διετίας ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, κάτι που θα επιδιώξει να επαναλάβει σήμερα. Τι κάνουν τον Ιανουάριο στην ακριτική πόλη οι ερυθρόλευκοι.

Οι Γενάρηδες του Ολυμπιακού στην Ξάνθη!

Ήταν 8 Ιανουαρίου του 2017, πριν από ακριβώς δύο χρόνια. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ξάνθη για ένα σημαντικό παιχνίδι εκείνου του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας μια απολύτως καθοριστική νίκη με 2-0, με τα γκολ που είχαν σημειώσει ο Ιντέγε και ο Μιλιβόγεβιτς. Από εκείνη την ομάδα, ο μοναδικός παίκτης που είχε αγωνιστεί βασικός και συνεχίζει στον Ολυμπιακό είναι ο Κώστας Φορτούνης, ενώ αλλαγή είχε περάσει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει καλά όταν παίζει τον πρώτο μήνα του έτους στην Ξάνθη, αλλά αυτό άρχισε να συμβαίνει μόνο μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα τέτοια εποχή. Το 2007 με το ματς να λήγει 0-0 και το 2012 στο επεισοδιακό εκείνο παιχνίδι με την Ξάνθη να παίρνει τη νίκη χάρη στο γκολ του Βλαχοδήμου και με τη διαιτησία στο επίκεντρο σοβαρών αντιδράσεων.

Από τότε ο Ολυμπιακός όποτε παίζει Ιανουάριο στην Ξάνθη φεύγει νικητής. Το 2014 επικράτησε με 2-0 (στις 26/1), με σκόρερ τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Μάικλ Ολαϊτάν, ενώ το 2015 νίκησε με 3-1 (στις 11 Ιανουαρίου) με δύο γκολ από τον Κώστα Μήτρογλου και ένα από τον Ματιέ Ντοσεβί. Και φυσικά το 2-0 της προπερσινής σεζόν που αναφέραμε στο ξεκίνημα. Πάει δηλαδή για το «4 στα 4» στα παιχνίδια του Ιανουαρίου στην έδρα της Ξάνθης ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι.