Τα λένε την Παρασκευή (4/1) στην ΕΠΟ για την επανέναρξη πρωταθλήματος

Την Παρασκευή (4/1) θα συνεδριάσουν στην ΕΠΟ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να αποφασίσουν την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος.

Τα λένε την Παρασκευή (4/1) στην ΕΠΟ για την επανέναρξη πρωταθλήματος

Στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε διαιτητές, ΕΠΟ, Super League, Πολιτεία, Αστυνομία, FIFA και UEFA την ερχόμενη Παρασκευή (4/1) προκειμένου να συζητήσουν περί των τελευταίων και όχι μόνο συμβάντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κύριος λόγος της συνάντησης είναι σαφώς η επίθεση στον διαιτητή, Θανάση Τζήλο και η αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος πριν την χειμερινή διακοπή.

Οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης θα εκπροσωπήσουν την πλευρά των διαιτητών για τα σημαντικά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν. Ο Ευάγγελος Γραμμένος θα δώσει το παρόν εκ μέρους της ΕΠΟ ενώ εκ μέρους της UEFA-FIFA θα κάτσει στο τραπέζι ο Τσέχος, Πετρ Φούσεκ.

Η πλευρά των διαιτητών θα ζητήσει περισσότερη ασφάλεια και τρόπους να προστατεύονται από επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε ο διαιτητής Τζήλος. Επίσης αναμένεται να ζητήσουν την απαγόρευση των δηλώσεων κατά των διαιτητών που πυροδοτούν το κλίμα.

Η 15η αγωνιστική που αναβλήθηκε έχει μετατεθεί για το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου μετά από απόφαση των ομάδων της Super League. Ωστόσο, τρεις ομάδες δεν συμφώνησαν με την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μια εξ αυτών είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο για αλλαγή της ημερομηνίας της 15ης αγωνιστικής και μάλιστα η «ερυθρόλευκη» πλευρά έχει στα "συν" της τον ΚΑΠ που αναφέρει πως οι αγωνιστικές που έχουν αναβληθεί θα πρέπει να διεξάγονται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, το οποίο είχε τονίσει και η νομική υπηρεσία της Λίγκας στο τελευταίο Δ.Σ. του συνεταιρισμού.