Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός μπορεί να τα φέρει... τούμπα!

Παίζονται πολλά μέσα στον Ιανουάριο για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός μπορεί να τα φέρει... τούμπα!

Όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα, αρκεί να μην ξαναδούμε «ομορφιές» εντός αγωνιστικού χώρου...

Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τον Ολυμπιακό σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι του τίτλου. Το -8 είναι μία διαφορά που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, ωστόσο, δεν είναι και ακατόρθωτη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μαθημένος στην κορυφή για να την διαχειριστεί. Το είδαμε άλλωστε και στα τρία τελευταία του ματς που κέρδισε με την ψυχή στο στόμα την Λαμία έξω, την ΑΕΛ στην Τούμπα και τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία.

Αν ρίξουμε μία ματιά στο πρόγραμμα μέχρι το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, τότε μπορεί να πει κάποιος ότι ενδέχεται να είναι ένα ματς που ενδέχεται να παρουσιαστεί η ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να τα φέρουν... τούμπα στη βαθμολογία.

Το ξαναλέμε ότι δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση. Θα είναι ωστόσο μία τεράστια πρόκληση για τους Πειραιώτες παρόλο που το ματς της Τούμπας, αν δεν βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός στην προσφυγή που έκανε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, θα είναι ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Ντιναμό Κιέβου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Έως το παιχνίδι της Τούμπας ο Ολυμπιακός έχει ΑΕΛ (εντός), Λεβαδειακό (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και Πανιώνιο (εντός). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρία σερί παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πιο δύσκολα τα ματς σε «Ζωσιμάδες» και Τρίπολη.

Ο δε ΠΑΟΚ έχει ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Πανιώνιο (εντός), ΟΦΗ (εντός) και ΑΕΚ (εκτός). Εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια: Ο ΠΑΟΚ έχει δυσκολότερα ματς μακριά από το «σπίτι» του (εκτός από Αστέρα έχει να πάει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ) και σε περίπτωση που χάσει βαθμούς στο πρώτο του εκτός έδρας παιχνίδι για το 2019 στην Τρίπολη, το άγχος θα κυριεύσει τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του βορρά». Βλέπετε, ο ΠΑΟΚ πάει νωρίτερα στην Τρίπολη από τον Ολυμπιακό, σε μία έδρα που ομολογουμένως δυσκολεύει παραδοσιακά τους «μεγάλους».

Το -8 λοιπόν μπορεί να γίνει -6 και πριν τη «μάχη» της Τούμπας υπάρχει η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Αν οι Πειραιώτες σταθούν στο ύψος τους, τότε είναι πολύ πιθανό να πάνε στην Θεσσαλονίκη σε 45 μέρες και να παίξουν έναν «τελικό» με τον ΠΑΟΚ!

Όλα αυτά βέβαια είναι φιλολογικά που συζητάμε, αλλά για βάλτε κάτω το πρόγραμμα. Αν ο Ολυμπιακός περάσει από την Τρίπολη και ο ΠΑΟΚ στραβοπατήσει στην Πελοπόννησο (σ.σ. αν συμβεί αυτό που συνέβη δηλαδή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι), είναι ξεκάθαρο ότι εώς το παιχνίδι της Τούμπας τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Λουτσέσκου θα είναι βαριά, γιατί κακά τα ψέματα στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα δεν είναι μαθημένος στο να διαχειριστεί τέτοιες συνθήκες.

Πολλά θα κριθούν μέσα στον Γενάρη και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκεί θα ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τοπίο αναφορικά με την κούρσα του πρωταθλήματος.