ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-1: «Φρένο» στη Λάρισα για τους «κιτρινόμαυρους»!
Η «απόλυτη» και με μηδενικό παθητικό στις εγχώριες διοργανώσεις ΑΕΚ όχι μόνο δέχθηκε το πρώτο της γκολ από την ΑΕΛ, αλλά το 1-1 στην Λάρισα σηματοδότησε την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στην τρέχουσα Super League, παρότι προηγήθηκε...

Mετά από τρεις αγώνες, με ισάριθμες νίκες - και μηδενικό παθητικό - η ΑΕΚ όχι μόνο μάζεψε για πρώτη φορά σε εγχώριο αγώνα την μπάλα από τα δίχτυα της, στην Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ, αλλα υπέστη την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στην Super League αφού δεν πήγε πέραν του 1-1 παρότι προηγήθηκε!
Με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται με τα 10/11 της ομάδας που ξεκίνησε στην (Κοϊτά αντί Μάνταλου) είχαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα αλλά το διαγώνιο σουτ του Koϊτά απέκρουσε ο Μελίσσας.
Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο επόμενο λεπτό αλλά το πλασέ του Μούργου μετά από γύρισμα του Πασά δεν βρήκε στόχο. Όπως και του Ατανάσοφ (19').
Δύο λεπτά μετά ο Γιόβιτς μπερδεύτηκε με τον Κοϊτά και δεν εκτέλεσε, ενώ στο 35' ο Στρακόσα απέκρουσε δύσκολα φάουλ του Ατανάσοφ σε μια φάση που το τείχος άνοιξε. Ωστόσο δύο λεπτά μετά οι «βυσσινί» άγγιξαν το γκολ όταν μετά από κλέψιμο επί του Γιόβιτς ο Σαγκάλ γύρισε για τον Πασά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!
Το ημίχρονο βγήκε στην «λευκή» ισοπαλία αφού ακολούθησαν «κιτρινόμαυρα» σουτ Ρέλβας, Ελιάσον) που απέκρουσε ο Μελίσσας και άστοχη κεφαλιά του Γιόβιτς.
Στην επανάληψη το ματς παρέμεινε ισορροπημένο ώσπου στο 54' μπήκε ο Μάνταλος και στο επόμενο λεπτό από φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του αξιοποιήσε συρτό γύρισμα του Πήλιου (που δεν έφτασε o Γιόβιτς)!
Μάλιστα ο αρχηγός της AEK είχε ευκαιρία και για 2ο γκολ σε σουτ εκτός περιοχής (64'). Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τους Πινέδα (67') και Μάνταλο (69') αλλά κανένα δεν μέτρησε αφού προηγήθηκαν χέρια των παικτών τους.
Έτσι η ΑΕΛ, που με την είσοδο του Ουάρντα αναθάρρησε, ισοφάρισε (75') με κεφαλιά του Τσάκλα εντός μικρής περιοχής μετά από κόρνερ του Ατανάσοφ.
Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, παρότι οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία κι είχαν καλές ευκαιρίες με κυριότερη του Γιόβιτς (88')
ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-1
Γήπεδο: ΑΕL FC Arena
Σκόρερς: 75' Τσάκλα - 56' Μάνταλος
Διαιτητής: Mόσχου (Λασιθίου)
Κίτρινες κάρτες: Ατανάσοφ (20’), Πασάς (45+2’) - Nίκολιτς (35’)
Κόκκινες κάρτες: -
ΑΕΛ (Πετράκης): Μελίσσας – Δεληγιαννίδης, Τσάκλας, Παντελάκης, Κοβάσεβιτς (70’ Κοσουνού) – Πέρες, Ατανάσοφ -Σαγκάλ (82’ Μπαγκαλιάνης), Moύργος (λ.τρ. 46’ Γιούσης), Τούπτα (70’ Ουάρντα) – Πασάς (64’ Γκάρατε).
ΑΕΚ (Nίκολιτς): Στρακόσα - Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος (84’ Πενράις) – Μαρίν (77’ Ζοάο Μάριο), Πινέδα – Ελίασον (56’ Μάνταλος), Κουτέσα (77’ Πιερό), Κοϊτά (84’ Καλοσκάμης) - Γιόβιτς.