Ατρόμητος στο όνομα και στην πράξη

Στο φευγιό του 2018 το fosonline κάνει έναν απολογισμό για την ομάδα που συνεχίζει να μας εκπλήσσει και στο φετινό πρωτάθλημα.

Ατρόμητος στο όνομα και στην πράξη

Αν υπάρχει μια ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα που δικαιούται να μιλάει για εξέλιξη και πρόοδο, αυτή δεν είναι άλλη από τον Ατρόμητο.

Ο σύλλογος του Περιστερίου είναι αδιαμφισβήτητα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει τόσο την περσινή σεζόν, όσο και αυτή που διανύουμε.

Ομάδα με συνοχή, σφιχτή άμυνα και πλάνο στην επίθεση, οι Περιστεριώτες έχουν καταφέρει να μπουν «σφήνα» στους μεγάλους και να κοιτάζουν κάθε αντίπαλο στα μάτια, ανεξαρτήτως του ονόματός του.

Ο... μάγος Νταμίρ Κάναντι

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Αυστριακός προπονητής είναι αυτός που έχει καταφέρει με τις ιδέες του να επηρεάσει έναν ολόκληρο σύλλογο και να μετατρέψει τον Ατρόμητο από ένα αξιόμαχο σύνολο σε μια ομάδα που ξέρει τι θέλει και πως να το κατακτήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μετρημένος στις δηλώσεις του, κολλημένος με το ποδόσφαιρο και λάτρης της πειθαρχίας, ο κ. Κάναντι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο.

Η διοίκηση και το πλάνο

Όταν ο Ατρόμητος εμπιστευόταν τα κλειδιά της ομάδας στον Νταμίρ Κάναντι, άπαντες στην ομάδα των δυτικών προαστείων ευελπιστούσαν ότι το κλαμπ θα περάσει σε νέα εποχή. Τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν, αφού οι «κυανόλευκοι» έχουν φέρει εις πέρας τον στόχο τους και ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη. Το πλάνο του Ατρομήτου ήταν να δημιουργηθεί μια σφιχτή ομάδα που δεν θα πετάει βαθμούς και η μέχρι στιγμής παρουσία του Ατρομήτου δικαιώνει όσους πίστεψαν αυτό το εγχείρημα.

Μια οικογένεια δεμένη

Όποιος έχει ζήσει από κοντά τον Ατρόμητο την τελευταία διετία, μπορεί να πιστοποιήσει πόσο δεμένοι είναι όσοι ανήκουν στον σύλλογο. Οι ποδοσφαιριστές είναι μια μεγάλη παρέα, το προπονητικό τιμ έχει εξαιρετική συνεργασία, ενώ το διοικητικό σταφ είναι πάντα έτοιμο και πρόθυμο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί σε αυτή την «οικογένεια». Με λίγα λόγια, όσοι ανήκουν στον Ατρόμητο είναι «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Άμυνα και επίθεση... on fire!

Ο κυριότερος λόγος που ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα είναι η εκπληκτική του άμυνα που δέχεται τις φάσεις με το σταγονόμετρο. Οι Περιστεριώτες έχουν την πρωτιά στη στατιστική όσον αφορά τις ευκαιρίες που δέχονται στα παιχνίδια τους, αφού οι αντίπαλοί του βλέπουν την περιοχή με τα... κιάλια!

Όμως και η επίθεσή της ομάδας δεν πάει πίσω, αφού ο Ευθύμης Κουλούρης έχει πάρει φέτος φωτιά και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην Super League, δίνοντας στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να πανηγυρίζουν σε κάθε σχεδόν αγώνα που δίνει η ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Συμπερασματικά το παράδειγμα του Ατρομήτου είναι ότι χρειάζεται ένας σύλλογος που θέλει να εκπέμπει υγεία. Η ομάδα του Περιστερίου έχει χτίσει κάτι πολύ καλό στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε αγάπη για το ποδόσφαιρο, σεβασμός στους ανθρώπους που υπηρετούν τον σύλλογο και ένας άνθρωπος που καθοδηγεί με μοναδική μαεστρία όλη την ομάδα...