Το 2018 φεύγει, ο Λουτσέσκου μένει στα ίδια: «Μου έκλεψαν τον τίτλο»

Δηλώσεις έκανε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για το βραβείο του καλύτερου Ρουμάνου προπονητή, που κατέκτησε ο γιος του, Ραζβάν.

Το 2018 φεύγει, ο Λουτσέσκου μένει στα ίδια: «Μου έκλεψαν τον τίτλο»

Ο 73χρονος τεχνικός Μιρτσέα Λουτσέσκου, μίλησε στο ρουμάνικο «gazeta sporturilor» για το βραβείο του καλύτερου προπονητή που κέρδισε ο γιος του, Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ.

Για το βραβείο που κέρδισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν ξέρω τι να πω. Έχει δουλέψει κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Βλέπετε τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με αναβολές αγώνων σε μια πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα. Είναι σπουδαία επιτυχία. Ο Ραζβάν παλεύει τώρα για τον δεύτερο τίτλο του στην Ελλάδα. Νομίζω πως τον κατέκτησε την περυσινή σεζόν αλλά του το έκλεψαν οι επιτροπές»

«Για μένα είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου όταν ένας πατέρας βλέπει τον γιο του να αναγνωρίζεται ως νούμερο 1 σε ένα... έδαφος που ήμουν εγώ. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Είχα πει ακόμη πως όταν θα φτάσει εκεί εγώ θα αποσυρθώ! Εύκολο, Εύκολο. Πώς, έχω μόνο τέσσερα τρόπαια ως καλύτερος προπονητή στη Ρουμανία; (γέλια) Μόνο τέσσερα; (γελάει πάλι). Είμαι πολύ περήφανος, είμαι χαρούμενος. Τον περιμένω να τον αγκαλιάσω και να του πω πως τον αγαπώ Θέλω πάντα να είναι τόσο ευτυχής όσο τώρα. Και η μητέρα του είναι περήφανη, και η σύζυγος του, και τα παιδιά του. Όλοι».

Στη συνέχεια δηλώσεις έκανε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Είπε:

Για τη διαφορά με τον πατέρα του: «Ο μπαμπάς μου ήταν πιο κοντά στην οικογένεια με την παρουσία του. Ακόμη και πιο προσφιλής τις στιγμές της δυσκολίας. Εγώ είμαι διαφορετικός. Είμαι το αντίθετο. Θα προτιμούσα να μην είναι κανείς εδώ, προτιμώ να είμαι μόνος. Ενας μοναχικός λύκος! Φοβάμαι ότι δεν θα είμαι σε θέση να συμπεριφερθώ φυσιολογικά και θα τους κάνω να αισθάνονται άσχημα. Αυτό είναι ένα καταφύγιο, όπου όταν κάτι πάει στραβά, θα μπω καταφύγιο και δεν θα είμαι εκεί κοντά σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα και δεν ξέρουν τι συνέβη σε μένα».

Για το περσινό πρωτάθλημαΔεν μπορώ να πω πως εγώ και ο πατέρας μου έχουμε εχθρούς στη Ρουμανία. Δουλεύουμε σε όλη μας της ζωή. Όλες οι ομάδες που δούλεψα έκαναν ένα βήμα μπροστά. Πήγα στην Ξάνθη και φτάσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στον τελικό. Τα επόμενα δύο χρόνια κατέκτησα με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο, το οποίο μας πήραν. Σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ για το 2019. Έχει να πάρει τον τίτλο από το 1985, ουσιαστικά το κατακτήσαμε πέρυσι, αλλά μας το έκλεψαν. Ό, τι είμαι, το οφείλω στον πατέρα μου. Είμαι περήφανος που είμαι το αγόρι του, έτσι θα είμαι πάντα. Μου έδωσε αγάπη, υποστήριξη, δύναμη, εμπιστοσύνη για να πάρω σημαντικές αποφάσεις».

Για την καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του: «Πήρα πολλά από την φιλοσοφία της δουλειάς του, παίζοντας επιθετικά και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Είμαστε διαφορετικές γενιές, ήμασταν σε θέση να σπουδάσουμε διαφορετικά. Με βοήθησε το ίντερνετ να δω διαφορετικές προπονήσεις στην Ευρώπη. Θα γυρίσω πίσω στην ερώτηση σας και θα σας πω ένα πράγμα που με εντυπωσίασε πολύ από τον πατέρα μου. Νομίζω ότι ήμουν 25-26 χρονών και είχα κάνει μια σημαντική επιλογή και τότε μου είπε: «Μπορείς να κάνεις όπως νομίζεις, δεν έχει σημασία τι θα συμβεί, αλλά θα είμαι πάντα κοντά και δίπλα σου! ". Αυτή είναι η πιο σημαντική λεπτομέρεια».