Ολυμπιακός: «Μούζα» από τα… παλιά!

Το καλύτερο ματς προετοιμασίας του Χρήστου Μουζακίτη, η συμβολή του Έσε και η εικόνα στην πάσα της γκολάρας Τσικίνιο.

Ολυμπιακός: «Μούζα» από τα… παλιά!

Πολλά θετικά και λίγα αρνητικά μπορεί να σχολιάσει κανείς για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Βερολίνο και τη νέα νίκη στη φετινή προετοιμασία, στο πιο ανταγωνιστικό (μαζί με αυτό της Άλκμααρ) φιλικό παιχνίδι των νταμπλούχων. Στα θετικά η εξαιρετική αμυντική εικόνα, το τρομερό γκολ… τηλεφώνημα του Τσικίνιο, η προσαρμογή όλων στο πλάνο. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Ζέλσον και μερικά λάθη στο τέλος, αλλά όταν είχε φύγει από το γήπεδο ο Μπρούνο στην αριστερή πλευρά και έπαιξε κατ’ ανάγκη ο Βέζο.

Πολλά ήταν τα χαμόγελα για την επιστροφή του Σαντιάγκο Έσε που είναι ξεχωριστός για τη λειτουργία της ομάδας. Και δίπλα του έκανε σούπερ ματς ο Χρήστος Μουζακίτης, το καλύτερο φετινό του. Λογικά δεν ήταν συμπτωματικό ότι έχοντας Έσε και Τσικίνιο μαζί του στο κέντρο, είχε μεγαλύτερη άνεση συνεργασιών. Με παίκτες που γνωρίζει και τον γνωρίζουν.

Είχε τρεξίματα, είχε δυναμισμό και μαχητικότητα, έκανε τάκλιν, καλές προσπάθειες στο κάθετο παιχνίδι, όμορφες συνεργασίες και με άλλους συμπαίκτες του. Κάπως πρέπει να δουλέψει τις στατικές φάσεις κι είναι κάτι που το ξέρει, παίρνοντας εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ σε αυτό το φιλικό.

Η κίνησή του στο τρομερό γκολ του Τσικίνιο ήταν απολαυστική. Η μπάλα κολλημένη στο αριστερό, τρέξιμο μαζί της παρά την πίεση, σήκωμα του κεφαλιού, φούσκωμα στο μάγουλο και πάρε! Κάθετα εκεί που την ήθελε ο Πορτογάλος, ο οποίος έβαλε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει.

Μουζακίτης από τα… παλιά μοιάζει λίγο υπερβολή, αλλά ήταν πράγματι μια εμφάνιση αντάξια των τεράστιων δυνατοτήτων αυτού του παιδιού.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110