Φορτούνης, όπως Φουστέρ, Ριβάλντο - Στα χνάρια του Τζόλε!

Οι φετινές επιδόσεις του διεθνούς άσου στον τομέα της δημιουργίας είναι οι κορυφαίες της σεζόν μέχρι στιγμής και μία από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών.

Φορτούνης, όπως Φουστέρ, Ριβάλντο - Στα χνάρια του Τζόλε!

Αναγεννημένος μοιάζει ο Κώστας Φορτούνης τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό. Διανύει αναμφίβολα μία από τις καλύτερες και πιο πλήρεις σεζόν της καριέρας του, διαπρέποντας στον δημιουργικό τομέα.

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι ο διεθνής άσος έχει μοιράσει φέτος τις περισσότερες ασίστ σε όλες της διοργανώσεις στον Ολυμπιακό, ενώ κατέχει και μία από τις κορυφαίες επιδόσεις των τελευταίων ετών σε αυτόν τον τομέα!

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού φέτος μέχρι στιγμής έχει μοιράσει 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο ο θρυλικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων», ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έχει καταφέρει να μοιράσει περισσότερες ασίστ μέχρι τα μισά της σεζόν. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2007-08 είχε καταγράψει 12 ασίστ, ενώ το 2003-04 είχε 9!

Την ίδια επίδοση με τον Θεσσαλό μεσοεπιθετικό στον δημιουργικό τομέα τη φετινή χρονιά κατέχουν ακόμα δύο πρώην «ερυθρόλευκοι». Πρόκειται για τον Ριβάλντο την σεζόν 2006-2007 και τον Νταβίντ Φουστέρ τη σεζόν 2013-2014.

Ο Κώστας Φορτούνης πέρσι τέτοια εποχή είχε μοιράσει 6 ασίστ και επομένως βελτίωσε την επίδοσή του κατά δύο.