Γιατί Σολδάνο στον Ολυμπιακό και ποια τα «κλειδιά» της συμφωνίας

Ποιοι οι λόγοι που ο Ολυμπιακός καταλήγει στον Αργεντινό επιθετικό και ποια ήταν τα κρίσιμα σημεία για να τα βρει με την Ουνιόν όπως μεταδίδουν και οι Αργεντινοί.

Γιατί Σολδάνο στον Ολυμπιακό και ποια τα «κλειδιά» της συμφωνίας

Στην Αργεντινή επιμένουν πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε και με την Ουνιόν Σάντα Φε προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταγραφή του Φράνκο Σολδάνο. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την Ελλάδα για όλα όσα λέγονται και γράφονται στη Λατινική Αμερική.

Ήταν γνωστό πως η 26η Δεκεμβρίου θα ήταν η κρίσιμη ημέρα της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφού η πλευρά του ποδοσφαιριστή θα είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ουνιόν και φυσικά θα μεταφερόταν και η πρόταση του Ολυμπιακού. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά πως φτάσαμε στην κατάσταση που υπάρχει τώρα.

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έληγε τον Ιούνιο του 2019 κάτι που σημαίνει πως η Ουνιόν θα μπορούσε να χάσει τον παίκτη χωρίς να πάρει ευρώ. Η διοίκηση της ομάδας πίστευε πως θα έβρισκε μία πρόταση ύψους 5.000.000 € για τον Σολδάνο. Η Βελέζ Σάρσφιλντ και η Γουέστ Μπρομ ήταν δύο υποψήφιες για να δώσουν αυτά τα χρήματα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη και όσο περνούσαν οι ημέρες και η δύσπιστη διοίκηση της Ουνιόν Σάντα Φε κατάλαβε πως δύσκολα θα έβρισκε αυτά τα χρήματα.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε δείξει πολύ θερμό ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά η Ουνιόν από την πλευρά της έκανε και τα παιχνίδια της διαρρέοντας πως έχει συμφωνήσει με τον παίκτη για ανανέωση συμβολαίου. Και αυτό αποδείχτηκε πως ήταν ένα τέχνασμα της διοίκησης της αργεντίνικης ομάδας στο οποίο δεν… τσίμπησε ο Ολυμπιακός. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως η Ουνιόν έχει ανάγκη και από χρήματα και αυτά μόνο οι Πειραιώτες τα προσφέρουν αυτή τη στιγμή.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως με τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά αν δεν έρθουν όλα τα έγγραφα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαλάσει συμφωνίες και με πιο πρόσφατο αυτό του Αράο το καλοκαίρι που όλα ήταν έτοιμα, αλλά στο τέλος άλλαξαν τα πάντα και ο Ολυμπιακός έκανε πίσω. Γι' αυτό και από το λιμάνι δεν λένε το παραμικρό για τον Σολδάνο.

Από 'κει και πέρα γιατί ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Αργεντινό επιθετικό και όχι σε κάποιον που θα έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Καρεμπέ και Μοντέστο ήταν πολύ θερμοί για τον συγκεκριμένο παίκτη και φυσικά ο Μαρτίνς είναι σύμφωνος. Θεωρούν πως είναι ποδοσφαιριστής που δεν θα έρθει στην ομάδα του Πειραιά απλά για το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά θα αποτελέσει κομμάτι της και την επόμενη σεζόν. Επιπλέον είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, μόλις 24 ετών και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ήδη οι Γκερέρο, Χασάν στον Ολυμπιακό.