To ρίσκο με παίκτες τύπου Σολδάνο στον Ολυμπιακό

Ο Αργεντινός φορ της Ουνιόν Σάντα Φε με τον οποίο συζητάει ο Ολυμπιακός, είναι μία περίπτωση που έχει τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της.

To ρίσκο με παίκτες τύπου Σολδάνο στον Ολυμπιακό

Φράνκο Σολδάνο λοιπόν... Ένας από τους παίκτες με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει επαφές για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Από τα τέλη Νοεμβρίου ο Τύπος στην Αργεντινή είχε αποκαλύψει το νέο «μπάσιμο» των Πειραιωτών για τον 24χρονο φορ της Ουνιόν Σάντα Φε, ο οποίος όμως βρίσκεται στο στόχαστρο ιταλικών, γερμανικών, αργεντίνικων και βραζιλιάνικων συλλόγων.

Στα θετικά το γεγονός ότι τελειώνει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και ο παίκτης θέλει να φύγει, βλέποντας από το περασμένο καλοκαίρι με πολύ θετικό μάτι την προοπτική του Ολυμπιακού. Η Ουνιόν θα προσπαθήσει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ότι θα φύγει με πώληση τον Γενάρη.

Ο Σολδάνο δείχνει ότι το έχει πάρει απόφαση να πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη και να αφήσει πίσω την αγαπημένη του Ουνιόν, στην οποία οφείλει τα πάντα και δεν το ξεχνάει ποτέ αυτό.

Πρόκειται για έναν παίκτη που το τελευταίο πεντάμηνο δεν τα πήγε όπως θα ήθελε έχοντας μόλις 2 γκολ σε 14 ματς, ωστόσο, έχει ως παρακαταθήκη την περσινή σεζόν (11 γκολ σε 27 ματς). Από εκεί τον είδε άλλωστε ο Μαρτίνς και είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι.

Πάντοτε όμως θα πρέπει να έχουμε κατά νου το εξής: Περιπτώσεις τύπου Σολδάνο εμπεριέχουν αρκετή δόση ρίσκου. Και το λέμε αυτό, από την άποψη ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί. Αν τυχόν αποτελέσει τον «εκλεκτό» του Ολυμπιακού, θα πρόκειται για την πρώτη απόπειρα του Αργεντινού να περάσει τον Ατλαντικό.

Εώς τώρα έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο μόνο στην Ουνιόν Σάντα Φε. Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις που ήρθαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και χρειάστηκε ένα εξάμηνο για να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα. Το παράδειγμα του Φερνάντο Μπελούτσι είναι χαρακτηριστικό.

Ο Ολυμπιακός θέλει παίκτη που να βοηθήσει εδώ και τώρα! Αν ο Σολδάνο έρθει στη χώρα μας και τους πάρει... παραμάζωμα όλους με το «καλημέρα», τότε μπράβο του. Όμως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό έβγαινε ένα κλίμα από την πλευρά του Μαρτίνς ότι θα προτιμούσε έναν επιθετικό που θα έχει ευρωπαϊκή προϋπηρεσία. Ξαφνικά λοιπόν, πέφτει στο τραπέζι το όνομα του Σολδάνο.

Αν ήταν μία κίνηση με... θέα το καλοκαίρι, τότε θα το συζητάγαμε διαφορετικά. Ενόψει Γενάρη όμως που υποτίθεται ότι θες εδώ και τώρα έναν «βαρβάτο» φορ για να σου λύσει την επιθετική δυστοκία, σίγουρα μία περίπτωση τύπου Σολδάνο θα εμπεριείχε ρίσκο. Συνήθως αυτός είναι ο κανόνας. Μακάρι ο Αργεντινός να αποτελέσει την εξαίρεση...