Ντιγκινί, το σωσίβιο του Άρη στο ναυάγιο του Δεκεμβρίου

Αν υπάρχει κάτι θετικό, που αναδείχτηκε μέσα από αυτές τις ήττες του Άρη τον Δεκέμβριο, είναι οι εμφανίσεις, αλλά και το πάθος του Νικολά Ντιγκινί,

Ντιγκινί, το σωσίβιο του Άρη στο ναυάγιο του Δεκεμβρίου

Οι τρεις στη σειρά ήττες του Άρη μέσα στον Δεκέμβριο και πολύ περισσότερο οι κακές εμφανίσεις, έχουν προκαλέσει απανωτά χτυπήματα, αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλά έχουν πετάξει τους «κίτρινους» και εκτός του ενός εκ των δύο βασικών στόχων της σεζόν.

Το Κύπελλο, που αποτελούσε διοργάνωση στην οποία ο Άρης στόχευσε στη διάκριση, επιστρέφοντας ξανά στη Super League δεν υπάρχει πια και πλέον ο Σάββας Παντελίδης με τους ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα για να μην χαθεί και ο στόχος της Ευρώπης, όσο είναι νωρίς.

Από την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Χαριλάου και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, ακολούθησαν τρεις διαδοχικές ήττες από Ατρόμητο στο Περιστέρι, με Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και Εργοτέλη στο Παγκρήτιο μέσα σε λίγες μέρες, που άλλαξαν το στάτους κβο και προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση.

Αν πάντως υπάρχει κάτι θετικό, που αναδείχτηκε μέσα από αυτές τις ήττες, είναι οι εμφανίσεις, αλλά και το πάθος του Νικολά Ντιγκινί, που έδειξε το δρόμο και στους υπόλοιπους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσουν στη συνέχεια.
Ο μόνος που διασώθηκε και αντιδρά

Ο Γάλλος επιθετικός δεν ήταν παρών στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο λόγω τραυματισμού, αλλά ήταν εξαιρετικός με τον Παναθηναϊκό παίζοντας με πόνους. Κόντρα στον Παναιτωλικό πέτυχε το μοναδικό γκολ του Άρη και αποτελούσε πηγή κινδύνου στην επίθεση, ενώ στο ναυάγιο του Κυπέλλου στην Κρήτη, ήταν ο μόνος που φορούσε… σωσίβιο!

Μετά το απογοητευτικό 3-0 από τον Εργοτέλη, ο Ντιγκινί ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αντιλαμβανόταν το μέγεθος της αποτυχίας και προσπαθούσε να την αποτρέψει. Πέτυχε τα δύο γκολ του Άρη, επιμένοντας να εκτελέσει και το πέναλτι (που έχει αποδειχτεί ως μεγάλη φετινή πληγή) και έχασε ευκαιρίες να κρατήσει τον Άρη στη ζωή.

Οι αριθμοί του Γάλλου

Ο Ντιγκινί μετράει τρία γκολ στο πρωτάθλημα και την ασίστ της χρονιάς προς τον Γκάμα στη Ριζούπολη σε 12 αγώνες συμμετοχής, παίζοντας τρία μόνο γεμάτα ενενηντάλεπτα, ενώ πέτυχε και δύο γκολ στο Κύπελλο. Η παρουσία των Γκάμα και Γκαρσία, τον ανάγκασαν να ψάχνει θέση στην ενδεκάδα πίσω από τον σέντερ φορ, ωστόσο ο 30χρονος επιθετικός είναι ο μόνος που ξεχώρισε στην τελευταία αγωνιστική κρίση, κόντρα στον Ματέο Γκαρσία, που μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα αγνοείται στα τελευταία παιχνίδια, τον Μπρούνο Γκάμα, που στα δύσκολα δεν μπόρεσε να βοηθήσει τα αναμενόμενα και τον Χαμζά Γιουνές, που έπειτα από το διπλό χτύπημα με τον ΟΦΗ, επέστρεψε στις χαμηλές πτήσεις.

Αντιλαμβάνεται την κατάσταση

Ο Ντιγκινί ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκε το καλοκαίρι, κουβαλώντας εξαιρετικούς αριθμούς από μια πετυχημένη χρονιά με τον Ατρόμητο με 10 γκολ και 7 ασίστ σε 28 αγώνες, αλλά και μεγάλη προσφορά στην ομάδα του. Ο κόσμος θέλει και λίγο χρυσόσκονη στις μεταγραφές, αλλά ο Ντιγκινί είναι αυτό που βλέπεις. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με σταθερή διάρκεια στην απόδοσή του, που κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε.

Έχει παίξει σε τρεις θέσεις, ως δεύτερος επιθετικός, σέντερ φορ και εξτρέμ, είναι τρίτος σκόρερ πίσω από Γιουνές και Γκαρσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αν και έχει αγωνιστεί λιγότερο, το κυριότερο όμως: είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Πειθαρχημένος, που θα προσπαθήσει για το καλύτερο και θα δώσει ότι μπορεί στο γήπεδο.
Ο

Οι εμφανίσεις του Νικολά Ντιγκινί είναι και η απάντηση σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που είτε δείχνουν αδιαφορία, ή δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης (ήδη επιχειρείται μια τεράστια αλλαγή στο ρόστερ μεσούσης της περιόδου ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο), ή δεν έχουν νιώσει ακόμη που βρίσκονται.