Μουνάφο: «Όταν νιώθουμε σημαντικοί στο γήπεδο, παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»

Ο Χουάν Μουνάφο μιλάει στο fosonline για τη φετινή μεταμόρφωση του Αστέρα Τρίπολης. 

Μουνάφο: «Όταν νιώθουμε σημαντικοί στο γήπεδο, παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε»

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αρκαδίας μας μιλάει για το πως η ομάδα του κατόρθωσε να γυρίσει τον διακόπτη και από τα συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα πηδάει από επιτυχία σε επιτυχία.

Η πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου που γύρισε τον διακόπτη στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, η ψυχολογία που παίζει καταλυτικό ρόλο σε κάθε ομάδα το πείσμα των ποδοσφαιριστών που «πολεμάνε» σε κάθε αγώνα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Διαβάστε αυτά και άλλα πολλά στην απολαυστική συνέντευξη του Χουάν Μουνάφο στο Fosonline.

- Χουάν συγχαρητήρια για τα τελευταία επιτυχημένα σας αποτελέσματα. Ο Αστέρας φαίνεται ότι γύρισε τον διακόπτη μετά την πρόσληψη του κ. Παράσχου. Πως το καταφέρατε τόσο σύντομα;

"Σας ευχαριστώ πολύ. Μετά την αλλαγή του προπονητή και την πρώτη νίκη, άλλαξε λίγο η ψυχολογία μας και έχουμε καταφέρει καλά πράγματα στα τελευταία παιχνίδια. Και βέβαια νίκες, που ήταν αυτό που μας έλειπε".

- Πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο νέος προπονητής σε σχέση με τον κ. Παντελίδη;

"Είναι διαφορετικός, όπως ο κάθε προπονητής. Ο καθένας έχει το δικό του στιλ".

- Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Αστέρας δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όμως η αλλαγή προπονητή φαίνεται ότι λειτουργεί ευεργετικά για εσάς. Πως το εξηγείς εσύ αυτό;

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω, γιατί δεν γνωρίζω ούτε εγώ γιατί έχει συμβεί. Πιστεύω ότι είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται να νιώσει σημαντική μέσα στο γήπεδο για να πάρει καλά αποτελέσματα. Και στις δύο χρονιές δεν αρχίσαμε καλά και δεν το αλλάξαμε γρήγορα. Το καλό είναι ότι δεν τα παρατάμε και πως σηκωνόμαστε όταν είμαστε κάτω. Αυτό μας κάνει πιο δυνατή και πιο έμπειρη ομάδα".

- Κόντρα στον ΟΦΗ είδαμε ότι πετύχατε την ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Θεωρείς ότι έχετε πνεύμα ομάδας νικήτριας που δεν παρατάει ποτέ τον αγώνα;

"Ναι σίγουρα είμαστε μια ομάδα που ποτέ δεν παρατάμε ένα παιχνίδι. Το έχουμε δείξει σε πολλούς αγώνες. Μπορεί κάποια στιγμή να μην το γυρίσουμε, αλλά για παράδειγμα με την Χιμπέρνιαν και με παίκτη λιγότερο, σκοράραμε και είχαμε τις ευκαιρίες να το γυρίσουμε. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα πάντα πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι από όλα τα παιχνίδια".

- Από εδώ και πέρα τι μπορεί να ονειρεύεται ο Αστέρας; Καλύψατε σύντομα τους χαμένους βαθμούς και βλέπουμε ότι κάθε αγωνιστική είστε ολοένα και πιο ψηλά στη βαθμολογία.

"Τώρα δεν πρέπει ακόμα να βάλουμε στόχο, γιατί είναι νωρίς. Βλέποντας το πρόγραμμα που έχουμε, πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να δουλέψουμε πολύ. Βαθμολογικά είμαστε πολλές ομάδες κοντά και αν κάνεις δύο ήττες, μπορεί πάλι να είσαι χαμηλά. Για αυτό πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι και να μην βλέπουμε σοβαρά. Όταν πρέπει, θα βάλουμε τον στόχο".

- Το ελληνικό πρωτάθλημα πως το βλέπεις φέτος;

"Πιστεύω ότι υπάρχουν καλές ομάδες. Έχουν γίνει πάρα πολλά καλά παιχνίδια. Θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στον δεύτερο γύρο, γιατί φέτος πέφτουν αρκετές ομάδες και σίγουρα θα γίνουν καλά παιχνίδια".

- Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με τέσσερις νίκες τη θητεία του στον Αστέρα, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος προπονητής. Πως το εξηγείς αυτό;

"Κάθε αλλαγή φέρνει κίνητρο στους παίκτες και στον προπονητή. Πιστεύω ότι η ομάδα κατάλαβε γρήγορα τι ήθελε ο κόουτς και ένιωθε καλά μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, με την πρώτη νίκη, ήρθε και η ψυχολογία, που μας άφησε να δουλέψουμε πιο άνετα και να βελτιώσουμε πιο εύκολα τα λάθη μας. Σιγά -σιγά με τις άλλες νίκες, ανεβήκαμε και ως ομάδα. Θέλουμε ακόμα πολλά, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο".

- Καλές γιορτές και εύχομαι να έχεις πάντα υγεία και να καταφέρεις να υλοποιείς τους στόχους σου.

"Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλές γιορτές και υγεία σε όλο τον κόσμο".