Μαρτίνς, ο πιο πετυχημένος Πορτογάλος τεχνικός στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Στασινόπουλος αναλύει πως ο 48χρονος τεχνικός μπορεί να ξεπεράσει τους συμπατριώτες του που είχαν καθίσει στον πάγκο των Πειραιωτών.

Μαρτίνς, ο πιο πετυχημένος Πορτογάλος τεχνικός στον Ολυμπιακό

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς γνώριζε πως αναλαμβάνει ένα πολύ βαρύ φορτίο. Ένιωσε την πίεση από τα φιλικά του καλοκαιριού, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε το έργο του χωρίς να του αποσπάσει την προσοχή. Ο Πορτογάλος τεχνικός αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία μέχρι ενός σημείου, όμως, τώρα απολαμβάνει τις πιο ωραίες του ημέρες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ήδη έχει πετύχει κάτι σημαντικό ο κόουτς των «ερυθρόλευκων». Στην Ευρώπη μετράει τρεις προκρίσεις. Απέκλεισε τη Λουκέρνη, τη Μπέρνλι και πέρασε και τον όμιλο του Europa League. Βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πολύ μεγάλη πρόκληση να κάνει και τέταρτη πρόκριση, αφού απέναντι του θα έχει τη Ντιναμό Κιέβου και μάλιστα να φτάσει μέχρι τους «16» του Europa League.

Ο ίδιος μπορεί να μην τα σκέφτεται, μπορεί να μην είναι αυτό που τον απασχολεί, όμως, από την άλλη είναι η ευκαιρία του να γίνει ο πιο πετυχημένος Πορτογάλος που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και τον Μάρκο Σίλβα που πήγε να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα μπορεί να τον ξεπεράσει.

Ο Σίλβα τότε είχε παίξει στον όμιλο του Champions League κι αν και πανηγύρισε το πρώτο διπλό επί αγγλικού εδάφους (σ.σ. με την Άρσεναλ) δεν μπόρεσε να περάσει τον όμιλο αν και είχε την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ. Τότε έπαιζε ακόμα και για ήττα, αλλά το 0-3 που έχασε τον έστειλε στο Europa League και αποκλείστηκε στους «32» από την Άντερλεχτ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τη σεζόν 2012-2013 στον όμιλο του Champions League τερμάτισε τρίτος έχοντας κάνει διπλό στη Μονπελιέ. Βέβαια για να είμαστε σωστοί δεν πρόλαβε να παίξει τα ματς με τη Λεβάντε για το Europa League, διότι απολύθηκε κάτι που είχε κάνει ο Μίτσελ, ο οποίος αποκλείστηκε πανηγυρικά.

Ο Βίτορ Περέιρα που αντικατέστησε τον Μίτσελ έπαιξε τα ματς με τη Ντνίπρο για τους «32» του Europa League. Αποκλείστηκε και ο Ολυμπιακός δεν συνέχισε την πορεία του στη διοργάνωση.

Ο Πάουλο Μπέντο είναι ο μοναδικός που είχε μία καλή παρουσία στη διοργάνωση. Ανέλαβε το καλοκαίρι του 2016 μετά από εκείνο τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά. Απέκλεισε την Αρούκα και μπήκε στους ομίλους του Europa League και στη συνέχεια προκρίθηκε στους «32». Σε αυτή τη φάση αντιμετώπισε την Οσμανλισπόρ την οποία πέρασε και πήγε στους «16» με την κλήρωση να του φέρνει τη Μπεσίκτας, αλλά να μην προλαβαίνει να παίξει αυτά τα παιχνίδια διότι απολύθηκε! Είχε κάνει όμως τρεις προκρίσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήδη έχει πετύχει πολλά, αλλά μπορεί ακόμα περισσότερα και να γίνει ο Πορτογάλος προπονητής με τα σημαντικότερα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Ήδη πέρασε ένα όμιλο με Μπέτις και Μίλαν, διότι για να τα λέμε και όλα ο Μπέντο έπαιζε με Γιούνγκ Μπόις, Αστάνα και ΑΠΟΕΛ στον όμιλο.