Ο καλύτερος Φορτούνης, η Μίλαν και τα 14.000.000 €

Γιατί αυτή σεζόν είναι η καλύτερη που κάνει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Θεσσαλός χαφ δεν ασχολείται με τις σειρήνες και η διαφορά από τη σεζόν του Σίλβα.

Ο καλύτερος Φορτούνης, η Μίλαν και τα 14.000.000 €

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για το 2018 έχουν ολοκληρωθεί με εκείνο το παιχνίδι στη Ξάνθη κόντρα στον Άρη Αβάτου. Ένα πρόσωπο που έχει ξεχωρίσει σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κάνει μία εξαιρετική σεζόν και έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ένας παίκτης που πέρσι βρέθηκε στο… στόχαστρο όμως φέτος απολαμβάνει την αποθέωση και την αναγνώριση απ’ όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και μία φημολογία γύρω από το όνομα του πως θα έρθει και μεγάλη πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο. Ελάχιστα τον ενδιαφέρει και το έδειξε και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Φορτούνης ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό και να είναι μέρος της νέας προσπάθειας που γινόταν στην ομάδα.

Αυτό από μόνο του έλεγε πολλά για τις διαθέσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ούτε τώρα ενδιαφέρεται για τα μεταγραφικά σενάρια και για το ποιος τον παρακολουθεί. Είναι γεγονός πως και οι Ιταλοί της Μίλαν είχαν να λένε τα καλύτερα για τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού. Αυτός τους είχε κάνει εντύπωση από τη βραδιά-εφιάλτης για εκείνους.

Στη Μίλαν έπαθαν την πλάκα τους με τον Φορτούνη, όμως, εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του έναν ποδοσφαιριστή που τον έχει πάρει στις πλάτες του. Πολλοί θυμούνται τη χρονιά που είχε κάνει με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Τότε σε όλες τις διοργανώσεις είχε σημειώσει 21 γκολ και είχε μοιράσει 17 ασίστ. Μέχρι τώρα έχει επτά γκολ και οκτώ ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτή όμως είναι η καλύτερη του χρονιά, αυτή είναι χρονιά ορόσημο για τον ίδιο. Ο Φορτούνης φέτος έχει πραγματικά ηγετικό ρόλο στην ομάδα και το βγάζει στο γήπεδο όλο αυτό. Τον ενδιαφέρει μόνο το καλό του συνόλου και το έδειξε παίζοντας ακόμα και επιθετικός. Είναι η πρώτη χρονιά που παίζει με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και μάλιστα αποδεικνύει σε όλους ότι αντέχει αυτό το βάρος. Επί Σίλβα ναι μεν έκανε μία εξαιρετική χρονιά, αλλά ο ρόλος του δεν ήταν τόσο αναβαθμισμένος. Τώρα πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που ηγείται της ομάδας και αποδεικνύει πως στα δύσκολα δεν είχε πρόβλημα να βγει μπροστά.

Όσον αφορά στη φημολογία περί ενδιαφέροντος από ξένους συλλόγους στο λιμάνι δεν ασχολούνται και δεν θέλουν να ακούνε. Άλλωστε να θυμίσουμε πως το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν συζητούσε για ποσό κάτω από 14 εκατ. ευρώ για τον Φορτούνη. Μετά τη χρονιά που κάνει είναι σίγουρο πως αυτό το ποσό θα μοιάζει μικρό μπροστά σε αυτό που θα αξιώνει ο Ολυμπιακός για να καθίσει στο τραπέζι για τον «Φόρτου».