Κρατούν κρυμμένα μυστικά για τον φορ στον Ολυμπιακό

Έχει «κολλήσει» του Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα, αλλά δεν έχει χαλάσει οριστικά. Ο Σινάνι παραμένει ένας από τους «ερυθρόλευκους» στόχους, όμως, κοιτάζουν κι άλλες περιπτώσεις στο λιμάνι.

Κρατούν κρυμμένα μυστικά για τον φορ στον Ολυμπιακό
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Ακόμα και η απόκτηση του Μπα της Γκαζελέκ Αζαξιό ενόψει καλοκαιριού, έγινε κάτω από τη μύτη ακόμη και γαλλικών ομάδων που είχαν «σταμπάρει» τον 23χρονο Σενεγαλέζο στόπερ.

Μυστικοπάθεια επικρατεί και στην αναζήτηση για την κορυφή της επίθεσης, αλλά και για τη θέση των εξτρέμ. Ο Φακούντο Φερέιρα που αποτελούσε τον υπ’ αριθμόν «ένα» στόχο του Ολυμπιακού με εισήγηση Μαρτίνς, εξετάζει κι άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπενφίκα έχει στα χέρια του προσφορές ακόμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (Μεξικό, Αργεντινή, Βραζιλία) και φαίνεται πώς η υπόθεσή του έχει «κολλήσει» για τους Πειραιώτες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει χαλάσει οριστικά…

Ο δε Σολδάδο που αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση φορ που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι», επέστρεψε στις υποχρεώσεις της Φενέρμπαχτσε (έπαιξε και σκόραρε στο σημερινό ματς Κυπέλλου Τουρκίας με την Γκιρεσούνσπορ), αλλά δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του. Απλώς, ο 33χρονος Ισπανός επιθετικός εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό…

Υπάρχει φυσικά και ο… άγνωστος «Χ», ένας παίκτης 30+ που θεωρείται και «βαρβάτο» όνομα. Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί έστω από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, όπως συνέβη π.χ. με τους Φερέιρα και Σολδάδο.

Στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ έχουν φτάσει προτάσεις Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι από την Κίνα (Ταρντέλι, Άλαν) ή παίζουν στην Αραβία (Φερναντάο). Από την Αγγλία έχουν ακουστεί ένα σωρό ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Νέλσον Ολιβέιρα της Νόριτς που προς το παρόν θα προτιμούσε να πάει σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Αυτό που ακούγεται έντονα πάντως είναι ότι ο παίκτης με τον οποίο είναι σε ανοικτή επαφή ο Ολυμπιακός, δεν έχει γραφτεί ακόμα στον ελληνικό Τύπο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση του εξτρέμ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα ενισχύσει και τα «φτερά». Ο Σινάνι της Ντουντελάνζ που αρέσει στον Καρεμπέ δεν είναι φυσικά ο μοναδικός που «παίζει». Στην Αγγλία λένε για τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ και νυν της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πέρεθ, ο οποίος όμως προτιμάει να παραμείνει στην Αγγλία ή να επιστρέψει στην Ισπανία.

Σε γενικές γραμμές, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται με αρκετή μυστικότητα για να ενισχύσουν το ρόστερ με ποδοσφαιριστές που θα φέρουν την ταμπέλα «κάνω τη διαφορά». Πέρα από τους Φερέιρα, Σολδάδο και Σινάνι που αποδεδειγμένα έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός, τα υπόλοιπα ονόματα περισσότερο παραπέμπουν σε προτάσεις μάνατζερ και σενάρια.