Μόνος του και όλοι τους

Το «όχι» του Ολυμπιακού, ο Βασιλειάδης, τα 15 «ναι», η επανέναρξη και το Grexit

Μόνος του και όλοι τους

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τις ήδη υπάρχουσες συμμαχίες ή αυτές που διαμορφώνονται.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται καθοριστική για τις εξελίξεις με δεδομένο ότι τα 12 «ναι» που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν θεωρούνται αρκετά για να τον οδηγήσουν στην απόφαση επανέναρξης. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ 16 από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, σταθερός στις θέσεις του και στις απόψεις του δεν πρόκειται να υπογράψει.

Είναι πιθανό όμως να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα... παζάρι προκειμένου να πειστούν οι άλλοι τρεις που δεν έχουν υπογράψει για να πουν το «ναι». Ο Παναθηναϊκός, η Λάρισα και η Ξάνθη είναι οι τρεις ομάδες που έχουν πει «όχι» αλλά τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια που τους θέλουν να αλλάζουν ξαφνικά άποψη. Προφανώς η πλευρά του Γιώργο Βασιλειάδη καταβάλει προσπάθειες να τους πείσει τάζοντας και στις τρεις ομάδες για το μέλλον. Άλλωστε για τις περισσότερες ομάδες είναι δεδομένο ότι έρχεται μια δύσκολη περίοδος, κυρίως εξ αιτίας της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών που παύει να υφίσταται. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε μόλις προθχές με τους ανθρώπους της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Η Λίγκα θα στείλει τις 15 υπογραφές στην ΕΠΟ. Με την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα ενημερωθεί ο υφυπουργός κι αυτός θα ενημερώσει τη ΦΙΦΑ. Η τελευταία θα αποφασίσει είτε την επανέναρξη, είτε... Grexit.