Όλοι οι καλοί χωράνε στον Ολυμπιακό

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι μπορεί να υπάρξει ιδανικός τρόπος συνύπαρξης των Φορτούνη και Νάτχο στην 11άδα.

Όλοι οι καλοί χωράνε στον Ολυμπιακό

Στο παιχνίδι με την Λαμία ήταν η δεύτερη φορά που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκαν μαζί στο ίδιο σχήμα ο Κώστας Φορτούνης και ο Μπίμπαρς Νάτχο, αγωνιζόμενοι αμφότεροι στον άξονα. Ο Νάτχο έπαιξε πιο πίσω στο κέντρο και ο Φορτούνης σε προωθημένο ρόλο. Η προηγούμενη ήταν στο 5-1 με την Ντουντελάνζ, όταν ο Νάτχο ήταν «8άρι» και ο Φορτούνης στην κλασική θέση του.

Είχαν αγωνιστεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τότε που ο Φορτούνης είχε πάει στα πλάγια και δεν ήταν καλός, όπως συνήθως όταν δεν αγωνίζεται σε κεντρικό ρόλο. Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ειδικά σε αγώνες που πρέπει να αντιμετωπίσει και να διασπάσει κλειστές άμυνες, να έχει αυτούς τους δύο χαρισματικούς και με ηγετική φυσιογνωμία ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Υπήρξαν στιγμές που έκρυβαν την μπάλα στις συνεργασίες τους, είχαν συμμετοχή σε όλα τα γκολ και από ατυχία δεν σκόραραν οι ίδιοι.

Ο Μαρτίνς - από τη στιγμή που έπρεπε να βρει λύσεις ώστε να καλύψει τις πολλές επιθετικές απουσίες της ομάδας - δοκίμασε το τρικ με τον Γκερέρο στα πλάγια και άφησε τον Φορτούνη μπροστά από τον Νάτχο και ουσιαστικά σε εντελώς ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο. Υπήρχαν στιγμές που ο Ολυμπιακός ξεχείλιζε από ποιότητα και το όφειλε στην παρουσία των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, μαέστρων στο δημιουργικό παιχνίδι. Φυσικά έπαιξε ρόλο η πολύ σωστή για μία ακόμη φορά εικόνα του Γκιγιέρμε, όπως και η δυναμική επιστροφή του Μπουχαλάκη που επίσης κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, όπως και η ικανότητα των ακραίων παικτών να αξιοποιούν τις εμπνεύσεις των δύο ηγετών συμπαικτών τους.

Ασφαλώς δεν είναι εύκολο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να τους βάζει όλους σε όλα τα ματς (υπάρχει και ο Καμαρά, ας μην ξεχνάμε στο κέντρο), όμως σε τέτοιου τύπου ματς, με τα πούλμαν να παρκάρουν στο Καραϊσκάκη, η κοινή παρουσία Νάτχο και Φορτούνη στην 11άδα μοιάζει πλέον αδιαπραγμάτευτη...