Το πιο περίεργο καλοκαίρι για τον Φορτούνη

Η Μπεσίκτας, η Μαρσέιγ και σίγουρα όλο και κάποιος άλλος «μνηστήρας» θα προκύψει για τον διεθνή χαφ του Ολυμπιακού όταν θα αρχίσει και επίσημα η θερινή μεταγραφική περίοδος.

Το πιο περίεργο καλοκαίρι για τον Φορτούνη

Είχε την… τιμητική του ο Φορτούνης τις τελευταίες μέρες σε διάφορα σενάρια. Σενάρια που δεν προέρχονταν από πληροφορίες εντός συνόρων, αλλά από Γαλλία και Τουρκία και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία του.

Σενάρια που ουσιαστικά προαναγγέλλουν ότι για τον 25χρονο διεθνή χαφ έρχεται ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι. Η Μπεσίκτας και η Μαρσέιγ είναι μόνο η αρχή. Συνήθως όταν κάτι ξεκινάει τόσο νωρίς (ακόμα δεν έχει φύγει ο Μάρτιος), πάει να πει ότι θα μαζευτούν και άλλοι «μνηστήρες» όταν θα ξεκινήσει και με τη βούλα η θερινή μεταγραφική περίοδος.

Πέρσι τέτοια εποχή ακούγαμε για την Μπεσίκτας εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων του Μαρινάκη με τον ομόλογό του στην τουρκική ομάδα Φικρέτ Ορμάν. Τότε όμως βγήκε ο κόουτς των «μαυραετών» Σενιόλ Γκιουνές και είπε ότι «δεν χρειάζομαι παίκτη στη θέση που παίζει ο Φορτούνης». Συν τοις άλλοις και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έβγαζε μία εικόνα προς τα έξω ότι δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική του τουρκικού πρωταθλήματος.

Φέτος η Μπεσίκτας ξαναεμφανίστηκε. Ίσως τα δεδομένα που εμφανίζονται ενόψει καλοκαιριού να μην είναι τόσο περίπλοκα όπως πέρσι. Οι σχέσεις Μαρινάκη – Ορμάν παραμένουν εξαιρετικές.

Αυτή τη φορά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσουν τόσο ο Ταλίσκα (δανεικός από την Μπενφίκα), όσο και ο Ότζιακουπ (μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του). Δύο παίκτες δηλαδή που αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση με τον Φορτούνη. Το θέμα βεβαίως είναι τι θα πει ο Σενιόλ Γκιουνές που είναι κάτι σαν «τοτέμ» στην Μπεσίκτας και άπαντες σέβονται την άποψή του για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Από την άλλη υπάρχει και η Μαρσέιγ, η οποία εμφανίζεται να εξετάζει προσεκτικά την περίπτωση του Κώστα έπειτα από θερμή εισήγηση του Αντόνιο Θουμπιθαρέτα που είναι ο τεχνικός διευθυντής των Γάλλων.

Το «αγκάθι» σε όλα αυτά, ακόμα κι αν το ενδιαφέρον των Μπεσίκτας και Μαρσέιγ μετατραπεί σε επίσημη κρούση, είναι ότι ο Φορτούνης προέρχεται από δύο όχι και τόσο καλές σεζόν. Κι από εκεί που γινόταν το καλοκαίρι του 2016 ολόκληρη συζήτηση για τα… 20 εκατομμύρια ευρώ που τον κοστολογούσε ο Ολυμπιακός, τώρα η χρηματιστηριακή του αξία έχει πέσει κατακόρυφα.

Κατά συνέπεια, παραμένει προς το παρόν άγνωστο το ποσό που θα ζητήσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που τους χτυπήσει κάποια ομάδα την «πόρτα». Τα 7 εκ. ευρώ που έγραφαν στην Γαλλία φαντάζουν πολύ μικρό ποσό. Η λογική λέει ότι θα «αγγίζουν» το δεκάρικο και… βάλε οι απαιτήσεις των Πειραιωτών.

Ωστόσο, όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από το πόσοι ακόμη «μνηστήρες» θα εμφανιστούν στην πορεία. Όσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, κατά κάποιο τρόπο ανεβαίνουν και οι μετοχές οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, ακόμη κι αν προέρχεται από δύο ομολογουμένως κατώτερες των προσδοκιών χρονιές.

Εν ολίγοις, το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει πολύ… ψωμί για τον Φορτούνη. Κι αν τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια το είχε ξεκόψει ο ίδιος ο Κώστας ότι «δεν πάω πουθενά», δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πλέον ότι ισχύει το ίδιο και τώρα, τόσο από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, όσο και από την πλευρά του συλλόγου.

Απλώς, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει και ο Φορτούνης ότι το συμβόλαιο που έχει στον Ολυμπιακό (φτάνει κοντά στο εκατομμύριο), δεν είναι και τόσο εύκολο να το βρει στο εξωτερικό…