Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Με… φόρα κι άλλη "τριάρα"

Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα της Λαμίας με 3-0, ενώ είχαν δοκάρι και ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0: Με… φόρα κι άλλη "τριάρα"

Είχε τον… αέρα και την ψυχολογία από το 3-1 από τη Μίλαν και έδωσε ακόμα μία ωραία παράσταση μπροστά στον κόσμο του. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 της Λαμίας χάρη σε γκολ των Γκερέρο (31'), Φετφατζίδη (46') και Ελαμπντελαουί (51') σε ένα ματς που έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα γκολ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δοκάρι στο 37' με τον Σισέ, ενώ κακώς δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 17΄σε ανατροπή του Ομάρ από τον Καρυπίδη. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επέστρεψε στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο λίγες ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό θρίμαβο.

Με τρεις αλλαγές

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μίλαν παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Μιράντα, Νάτχο και Μπουχαλάκης ήταν τα νέα πρόσωπα, ενώ ο Μαρτίνς έκανε… τρικ στην επίθεση του. Ο Φορτούνης ξεκίνησε σε θέση φορ, ενώ ο Γκερέρο έπαιξε στο αριστερό άκρο και δεξιά ο Φετφατζίδης. Ήταν ξεκάθαρη η εντολή που είχε δοθεί στον Γκερέρο να πιέζει τους αντιπάλους του, ενώ ο Φορτούνης να μένει ψηλά. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε ρίξει όλο το βάρος στην άμυνα του. Οι Πειραιώτες άλλαζαν πολύ ωραία τη μπάλα και με υπομονή προκειμένου να ανοίξουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Δεν πήρε πέναλτι, αλλά το έβαλε ο Γκερέρο

Στο 17' έγινε και η φάση για την οποία δικαίως φωνάζουν οι Πειραιώτες, αφού ο Ομάρ μπήκε στην περιοχή της Λαμίας από δεξιά… τσίμπησε τη μπάλα, ο Καρυπίδης τον ανέτρεψε, αλλά ο Διαμαντόπουλος δεν έδειξε την άσπρη βούλα όπως όφειλε να κάνει. Ο Ολυμπιακός έπαιζε ωραία ποδόσφαιρο είχε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του και με ηρεμία αναζητούσε το γκολ. Στο 28' ένα σουτ του Φορτούνη με καλές προοπτικές κόντραρε σε σώματα αντιπάλων, αλλά το γκολ ήρθε στο 32'. Ο Μιράντα πέρασε ωραία κάθετη στον Νάτχο εκείνος έκανε την κούρσα, πάσαρε δεξιά του στον Φορτούνη, ο οποίος είδε πιο δεξιά του μόνο τον Γκερέρο που δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Και δοκάρι ο Σισέ

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν το ματς με τον Νάτχο να είναι ο μαέστρος της ομάδας και να μοιράζει το παιχνίδι. Ο Ισραηλινός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με συμπαραστάτη τον πολύ καλό Φορτούνη, ο οποίος στο 36' είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Στο 37' ο Θεσσαλός χαφ εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σαράνοφ. Το ρεσιτάλ του Νάτχο συνεχίστηκε περνώντας την μία κάθετη μετά την άλλη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και απλά δεν ήρθε το δεύτερο γκολ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το γκολ του Γκερέρο να κάνει τη διαφορά.

Φετφατζίδης και Ομάρ

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό και μόλις στο 46' ο Φετφατζίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 έπειτα από φάση που δημιούργησε από δεξιά ο Φορτούνης. Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και στο 51' ο Μπουχαλάκης κέρδισε όλες τις κόντρες έξω από την περιοχή, ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Νάτχο το σουτ του οποίου απέκρουσε προσωρινά ο Σαράνοφ και ο Ομάρ από κοντά "έγραψε" το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε και η Λαμία αποφάσισε να βγει από την άμυνα της, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό. Στο 60' ο Σαράνοφ είπε "όχι" σε σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 66' φάνηκε στο παιχνίδι και ο Σα που έκανε εντυπωσιακή απόκρουσε σε μακρινό σουτ του Δημούτσου. Το παιχνίδι είχε ανοίξει με τη Λαμία να έχει πάρει κατοχή και να παίζει πιο ψηλά. Ο Ολυμπιακός έχοντας αυτό το 3-0 από νωρίς ήταν λογικό να κατεβάσει ταχύτητα αφού υπήρχε και η κούραση από την τεράστια προσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στη Μίλαν. Το 3-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Γκολ: 32' Γκερέρο, 46' Φετφατζίδης, 51' Ελαμπντελαουί

Κίτρινες: 38' Μπερτόλιο, 51' Μπλάζιτς, 90' Τσουκαλάς

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μιράντα, Κούτρης (68' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Γκερέρο (86' Μάνος)

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64' Τσαπρούνης), Καραμάνος (70' Τσουκαλάς).