Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Άστο... δοκάρι

Ο Φεντερίκο Μακέντα σημείωσε ένα «σεντερφορίσιο» γκολ και ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο που είχε δυο δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι...

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Άστο... δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από πολύ καιρό καθώς κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο οι Περιστεριώτες είναι εκείνοι που θα πρέπει να νιώθουν αδικημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαν ένα χαμένο πέναλτι, πολλές ευκαιρίες και δυο δοκάρια εκ των οποίων το ένα στο 96’!

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει με τον Μακέντα στο 24’ κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή έως τότε, κυκλοφορούσε πιο καλά τη μπάλα, έβρισκε διαδρόμου στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν είχε καταφέρει να φτάσει κοντά στην εστία του Διούδη.

Είχε το δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη, αλλά οι «πράσινοι» με τη σέντρα του Κάτσε και την ωραία ενέργεια του Μακέντα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Στη συνέχεια άφησαν μέτρα στην ομάδα του Κάναντι και διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, μια και οι Περιστεριώτες αδυνατούσαν να βρουν τρόπους για να απειλήσουν τον Διούδη.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους μάλιστα ο Μακέντα χτύπησε στον αστράγαλο και αποχώρησε με τον Καμπετσή να παίρνει τη θέση του.

Ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι στο 62’ σε ανατροπή του Μπουσούλαζιτς από τον Κολοβέτσιο, αλλά ο Διούδης «ψάρεψε» τον Κουλούρη και απέκρουσε.

Ο Δώνης έβαλε τον Πούγγουρα τρίτο στόπερ στο 66’ και ο Παναθηναϊκός «ταμπουρώθηκε» στην άμυνά του δίνοντας όλο το χώρο στον Ατρόμητο.

Το παιχνίδι έγινε... θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου ο Ατρόμητος είχε κλείσει στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό και τον πίεζε με αποκορύφωμα την τεράστια ευκαιρία του Μπουσούλαζιτς στο 96’, όπου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι!

Τελικά οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 1-0 μετά από καρδιοχτύπια!

Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Σιδηρόπουλου.

MΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0

Σκόρερ: 24΄Μακέντα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κόκκινη: Δώνης (90+4΄, 2η κίτρινη). Κίτρινες: Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης - Μπρούνο, Κουλούρης, Σάκιτς

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα (46΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης (83΄ Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67΄ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Κάτσε

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαϊας, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46΄ Ενσικουλού), Νάτσος (66΄ Ούμπιντες), Μάντσον, Κουλούρης, Μπρούνο (78΄ Κωτσόπουλος), Ρισβάνης, Γιαννούλης