Γκιγιέρμε: «Το ματς με Λαμία σημαντικό όσο και της Μίλαν!»

Ο Βραζιλιάνος χαφ του Ολυμπιακού μίλησε για την τεράστια επιτυχία επί της Μίλαν, αλλά και για τις δυσκολίες στο να επιστρέψουν στην ελληνική πραγματικότητα.

Γκιγιέρμε: «Το ματς με Λαμία σημαντικό όσο και της Μίλαν!»

Ο Γκιγιέρμε ήταν από τους πρωταγωνιστές της επικής πρόκρισης επί της Μίλαν και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού, για τον εαυτό του και για το παιχνίδι με την Λαμία.

Αναλυτικά:

Πρέπει να πάτησες όλο το γήπεδο την Πέμπτη, έτσι δεν είναι;

«Αυτό είναι καλό για εμένα και για την ομάδα. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Έχεις συνειδητοποιήσει τι κάνατε;

«Ξέρω ότι είναι τεράστιο αυτό που συνέβη για τον κόσμο και τον σύλλογο. Εγώ λιγάκι το έχω συνειδητοποιήσει, αν και είναι το σημαντικότερο ματς της καριέρας μου. Έχω παίξει τελικούς, στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας, αλλά σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση ήταν το πιο μεγάλο παιχνίδι που έχω δώσει. Ήταν έντονο το συναίσθημα. Αυτό θα το θυμάμαι για καιρό.»

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι άργησες να μπεις στην ενδεκάδα και μόλις μπήκες, έπαιζες λες και ήσουν χρόνια στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι πώς άργησα να μπω στην ομάδα, γιατί ήμουν πριν σε μία ομάδα που ήξερα ότι δεν θα παραμείνω. Η προπόνηση δεν ήταν τόσο καλή στην Λα Κορούνια. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος όταν ήρθα, ήμουν λίγο βαρύς. Έπρεπε να δουλέψω πολύ. Όμως το προχθεσινό ματς ήταν τελείως διαφορετικό. Ήταν κάτι που έκανε το αίμα σου να βράζεις και όλα τα παιδιά τα έδωσαν όλα.»

Πόσο έβραζε το αίμα σου όταν έκανες το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα και κατέληξε στα δίχτυα;

«Εγώ ήθελα να παίξω, να πάρω μέρος και να τα δώσω όλα. Είχαμε αποφασίσει όλοι ότι θα ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι μας. Ηταν μία έντονη στιγμή, ήταν κάτι που το περίμενα και όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, νιώθεις ακόμα πιο καλά.»

Έχετε ξοδέψει αρκετή ενέργεια. Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψετε στην ελληνική πραγματικότητα και στο παιχνίδι με την Λαμία;

«Είναι αλήθεια. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί υπάρχει σωματική κούραση. Όμως παίζομε στην έδρα μας και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι τόσο σημαντικό το ματς με την Λαμία, όσο ήταν και αυτό με την Μίλαν.»

Ποια ομάδα θα ήθελες να βρείτε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ;

«Δεν έχω προτίμηση. Οποιοσδήποτε αντίπαλος κι αν τύχει, θα πάμε εκεί να τον αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε πολύ καλοί όπως κάναμε και με την Μίλαν.»