Το μεγάλο… κόλπο για το πρόβλημα στο γκολ

Τα τρικ του Πέδρο Μαρτίνς που έχουν δώσει προσωρινή λύση στο σκοράρισμα και τον δικαίωσαν 100% στο ματς με τη Μίλαν.

Το μεγάλο… κόλπο για το πρόβλημα στο γκολ

Μπορεί να έχει κουράσει η συζήτηση για το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, όμως, είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες στο μεγάλο λιμάνι με πρώτο και καλύτερο τον Πέδρο Μαρτίνς. Σε μία πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος είχε πει ότι «είναι δική μου ευθύνη να βρω λύση».

Ο Πορτογάλος έχει δοκιμάσει τα πάντα στον Ολυμπιακό για να λύσει αυτό το θέμα. Έχει κάνει εξτρά προπονήσεις με τους επιθετικογενείς στις τελικές προσπάθειες, έχει δουλέψει πολλές ώρες, αλλά και πάλι προκοπή δεν βρήκε. Έτσι πήγε στην άλλη λύση που μοιάζει και η πιο σίγουρη. Όπως λένε και οι περισσότεροι προπονητές ένα μεγάλο ποσοστό των γκολ στο ποδόσφαιρο έρχονται από τις στατικές φάσεις.

Πάνω σε αυτόν τον τομέα έριξε όλο το βάρος ο Πέδρο Μαρτινς προκειμένου να βρει γκολ από τα στημένα, αφού ούτε από εκεί έπαιρνε γκολ. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα και ο κόουτς γνώριζε πως με την επανέναρξη τον περιμένουν δύσκολα ματς. Στο Περιστέρι έκανε την ανατροπή από δύο φάουλ του Φορτούνη.

Στο ματς με τον Παναιτωλικό το δεύτερο γκολ προέρχεται από ωραία δουλεμένη κομπίνα σε φάουλ με τον Φορτούνη να εκτελεί, τον Βούκοβιτς να κάνει την πάσα και τον Γκερέρο να σκοράρει.

Με τη Μίλαν είναι η αποθέωση της δουλειάς που έχει γίνει στις στατικές φάσεις. Στο 1-0 του Σισέ, η άμυνα της Μίλαν έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη που βρήκε τον Ποντένσε μόνο του και εκείνος έκανε το γέμισμα. Στη φάση του πέναλτι ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε το άλλο κόλπο.

Πιο είναι αυτό; Ο Τοροσίδης να σκοράρει από στατική φάση. Ο διεθνής αμυντικός αυτή τη φορά δεν σκόραρε, αλλά πήρε το πέναλτι από τον Αμπάτε το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φορτούνης. Ακόμα και με τη Ξάνθη αν είχε δώσει το πέναλτι ο Τζήλος το κόλπο με τα στημένα θα είχε πιάσει.

Ο 48χρονος τεχνικός βρήκε μία προσωρινή λύση στο γκολ που τον δικαίωσε σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Η λύση με τις στατικές φάσεις και τις δουλεμένες κομπίνες είναι κάτι που έχει δικαιώσει τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» και παράλληλα έχει δώσει σημαντικές νίκες στην ομάδα του Πειραιά.