Αυτό «καίει» τον Ολυμπιακό

Ούτε Μίλαν, ούτε μεταγραφές, ούτε πρωτάθλημα, ούτε Τουρέ. Άλλο είναι το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό που «τρέχει».

Αυτό «καίει» τον Ολυμπιακό

Η εμπιστοσύνη. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση σε θέσεις στις οποίες δεν υπήρξε ευστοχία το καλοκαίρι. Αυτό είναι το μείζον για τον Ολυμπιακό της νέας εποχής.

Κι ας μην πάρει φέτος το πρωτάθλημα, λόγω των δικών του λαθών και των «λαθών» που γίνονται σε βάρος του.

Κι ας μην αποκλείσει την Μίλαν στο μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης. Ας μην κάνει την ιστορική υπέρβαση.

Κι ας μην κάνει μεταγραφές τύπου Τουρέ που ενθουσιάζουν, αλλά πολλές φορές απογοητεύουν και αποδεικνύονται αποτυχημένες επιλογές, όπως συνέβη με τον ίδιο τον Τουρέ.

Η υπ΄αριθμόν 1 ανάγκη για τον Ολυμπιακό είναι να διατηρήσει την πίστη. Απ΄όλους. Από τον προπονητή και τους παίκτες για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Από τη διοίκηση και τον κόσμο που συνήθως δεν έχουν υπομονή ή ασκούν πίεση.

Ναι, ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος και γεννημένος για να κατακτά τίτλους και να αφήνει τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του να τον κυνηγούν μάταια. Ναι, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μπορεί να κοιτάζει στα μάτια και να λυγίζει ομάδες σαν την Μίλαν που έρχεται ίσως και με λίγο τουπέ για τη βραδιά της Πέμπτης. Ναι, ο Ολυμπιακός θα βγάλει το λάδι και του ΠΑΟΚ και της Μίλαν για να τον προσπεράσουν όταν θα τελειώσει η σεζόν ή το 90λεπτο.

Η μεγαλύτερη επιτυχία για τον «οργανισμό Ολυμπιακός» θα είναι να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη ομάδα να γίνει πολύ δυνατή και να παίξει καλό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ήδη παίζει καλύτερα, πολύ καλύτερα απ' όλους. Ασχέτως τι λέει η βαθμολογία. Ασχέτως εάν προδίδεται από την αστοχία της, κάποια σοβαρά σφάλματα στην άμυνα ή και την ατυχία, διότι σε κάθε ματς σχεδόν έχει δοκάρι και κυρίως σε αυτά που τελικά είχε βαθμολογικές απώλειες. Ασχέτως εάν έχει γίνει θύμα αποφάσεων της διαιτησίας που φτάνουν ή ξεπερνούν τα όρια του σκανδάλου.

Αυτή η ομάδα πρέπει να στηριχθεί, να μην απογοητευτεί και να συνεχίσει να προσπαθεί. Γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να γίνει βάση για νέες μακροχρόνιες κυριαρχίες του συλλόγου. Κι ας πάρει φέτος ο ΠΑΟΚ το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ας πάει η Μίλαν στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ και ο Τουρέ όπου τον συμβουλεύσει ο Σέλουκ. Δεν πειράζει.