Ολυμπιακός: Πώς ο Μαρτίνς «έφτιαξε» τον Γκιγιέρμε

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του πολύτιμου Βραζιλιάνου και η οδηγία του Πορτογάλου τεχνικού.

Ολυμπιακός: Πώς ο Μαρτίνς «έφτιαξε» τον Γκιγιέρμε

Έχει εξελιχθεί σε κολόνα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε ο οποίος στο ματς με την Ξάνθη ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Πειραιά. Δεν είναι τυχαίο πως έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται μέσα σχεδόν σε καλή φάση που έφτιαξε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια.

Ο Βραζιλιάνος έχει παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, ενώ είχε σουτ στο πρώτο ημίχρονο που έγλειψε το δοκάρι της Ξάνθης. Πλέον θεωρείται πολύ σημαντικός για τον φετινό Ολυμπιακό, αλλά έχει σημαντικό ρόλο και ο Πέδρο Μαρτίνς στην αγωνιστική του άνοδο. Ο Πορτογάλος έχει ζητήσει από τον Γκιγιέρμε να βγαίνει ψηλά και να παίζει κάθετα. Του έχει δώσει έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και όσοι το έχουν παρατηρήσει, έχουν διαπιστώσει πως στα τελευταία ματς ο Γκιγιέρμε παίζει ψηλά και δεν στέκεται πίσω από την σέντρα.

Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο ματς με την Ξάνθη, ο Γκιγιέρμε πέρασε την κάθετη πάσα στον Ποντένσε που είχε οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος πέρασε και την κάθετη στον Φορτούνη στην φάση της ισοφάρισης.