Ο Ζοσέ Σα που δικαιώνει τον Μαρτίνς και το συμβόλαιο του

Ο Πορτογάλος πορτιέρε έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον προπονητή του. Τι ισχύει με τον δανεισμό του από την Πόρτο, ποιοι οι όροι της συμφωνίας.

Ο Ζοσέ Σα που δικαιώνει τον Μαρτίνς και το συμβόλαιο του

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ξάνθη ήταν ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρε είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις στο ματς με το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς και ειδικά στο φινάλε του αγώνα κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ο 25χρονος γκολκίπερ το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Αν και στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν πίσω από τον Ανδρέα Γιαννιώτη τώρα είναι αυτός που έχει τα γάντια του βασικού. Τον έχει εμπιστευτεί ο 48χρονος κόουτς και σε μεγάλο βαθμό τον δικαιώνει.

Ο Ζοσέ Σα έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό με τη μορφή του δανεισμού από την Πόρτο. Στη συμφωνία που είχε γίνει το καλοκαίρι ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει οψιόν αγοράς την οποία αν θέλει ο Ολυμπιακός την ενεργοποιεί.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Πορτογάλων το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο σύλλογος του Πειραιά για να κάνει δικό του τον Ζοσέ Σα είναι στα 3.000.000 €. Αυτό ανέφεραν τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική. Η συμφωνία των δύο συλλόγων, ωστόσο δίνει στην Πόρτο το δικαίωμα επαναγοράς του ποδοσφαιριστή.

Τι σημαίνει αυτό; Αν ο Ολυμπιακός ενεργοποιήσει την οψιόν και κάνει δικό του τον παίκτη η Πόρτο διατηρεί το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να πληρώσει ένα ποσό που έχει ήδη συμφωνηθεί και να πάρει πίσω τον τερματοφύλακα. Βέβαια, όλα αυτά αλλάζουν και μέχρι το καλοκαίρι είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν πολλά ακόμα και σε αυτό το θέμα.

Η ουσία είναι πως ο Ζοσέ Σα αυτή τη στιγμή δικαιώνει τον προπονητή του που τον έχει εμπιστευτεί και τον έχει βασικό. Έχει μπροστά του αρκετά παιχνίδια και παράλληλα υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποφασιστεί και στο λιμάνι τι θα γίνει.