Αγγελόπουλος: «Έτσι κάναμε τον Ατρόμητο πρωταγωνιστή στη Superleague»

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου, Γιάννης Αγγελόπουλος ο οποίος μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Αγγελόπουλος: «Έτσι κάναμε τον Ατρόμητο πρωταγωνιστή στη Superleague»

Ο Ατρόμητος έχει καταφέρει από πέρυσι που έχει τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο του να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε στο ραδιόφωνο του Sport-fm πως ο σύλλογος έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-το πώς επέλεξε τον Νταμίρ Κάναντι: «Το θέμα προπονητή μάς προέκυψε πέρσι εντελώς ξαφνικά. Είχαμε συμβόλαιο με τον κ. Πίντο, αλλά είχε ρήτρα αποδέσμευσης και την ενεργοποίησε η Σταντάρ Λιέγης. Ήμασταν δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ο σχεδιασμός ήταν σε πλήρη οργασμό και επειδή δεν υπήρχε στην ατζέντα το θέμα προπονητή δεν υπήρχαν εναλλακτικές επιλογές. Βοήθησε πολύ η φερεγγυότητα της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή κατακλύστηκα από καλά γραφεία μάνατζερ και ο κ. Κάναντι ήταν ο πρώτος προπονητής που σήκωσα το τηλέφωνο και μίλησα με τον εκπρόσωπό του. Βλέποντας το βιογραφικό του είδα ότι είναι ένα ελκυστικό πρότζεκτ, ότι έχει αρχίσει από πολύ χαμηλά και πήρε ομάδες όπως την Άλταχ που την οδήγησε στην Ευρώπη. Παρακολούθησα πολλά παιχνίδια του, ειδικά με την Άλταχ, και είδα μια ομάδα χωρίς πολλή ποιότητα, αλλά με πλάνο, που πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπορούσε μέσα ακόμη και στο ίδιο παιχνίδι να αλλάζει δύο και τρία συστήματα βάσει των αναγκών και των συνθηκών κάθε αγώνα. Αυτά τα στοιχεία τα βλέπουμε και τώρα. Είναι ένας ευέλικτος προπονητής, με ιδιαίτερη κουλτούρα για το ποδόσφαιρο. Έφερε πολλά καινούρια πράγματα στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην προπόνηση της ομάδας. Στα φιλικά πέρσι είχαμε πολύ άσχημα αποτελέσματα, αλλά υπήρχε εξήγηση, γιατί μπορεί π.χ. πριν το φιλικό να είχαμε μια εξαντλητική προπόνηση. Ευτυχώς για μας τον πιστέψαμε, είδαμε πόσο πολύ δουλεύει και τον τρόπο σκέψης του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Εκείνος ήταν βέβαιος από την πρώτη στιγμή πως θα αφομοιώσουν οι παίκτες αυτά που ζητά και θα έρθουν τα αποτελέσματα».

-την παρουσία δανεικών παικτών στον Ατρόμητο: «Πάντα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας να αποκτηθούν τα δικαιώματα κάποιων από αυτούς τους παίκτες. Άλλες φορές γίνεται, όπως του Ρισβάνη, άλλες όχι. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες ομάδες ό,τι καλό προκύπτει το αποκτούν κι έτσι περιορίζεται η δική μας η δυνατότητα. Εμείς θέλουμε να έχουμε ελληνικό στοιχεία, αλλά πολλές φορές είναι μοιραίο να πάμε σε λύση δανεικού. Αυτή η διαδικασία είναι win-win. Όταν πριν δύο χρόνια πήραμε τον Γιαννούλη είχε περιορισμένη παρουσία ακόμη και στην Ανόρθωση και τώρα είναι στην Εθνική Ανδρών. Ο Ουάρντα είχε κάποια προβλήματα και δεν είχε άλλη πρόταση από ομάδα της Super League. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν φτάσει με την αξία τους ψηλά, αλλά όταν εμείς τους πήραμε δεν είχαν πολλές προτάσεις».

-το πώς συνδυάζεται ο πρωταθλητισμός με τη δημιουργία υπεραξιών: «Πολλές φορές οι μεταγραφές είναι και θέμα τύχης. Σε αυτό είμαστε αρκετά τυχεροί. Προσπαθούμε να συλλέγουμε πληροφορίες για τους παίκτες για το χαρακτήρα τους, την εργατικότητά τους κλπ. Το πρώτο που θέλουμε είναι να λειτουργούμε σαν οικογένεια, για μας είναι απαράβατος όρος. Έχουμε επενδύσει πολλά στο προπονητικό κέντρο μας, είναι η δύναμή μας. Είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο, προσπαθούμε και ενημερωνόμαστε, έχουμε τα τελειότερα μηχανήματα εκγύμνασης και φυσιοθεραπείας, ένα καταπληκτικό σπα που πλην του Ολυμπιακού δεν το έχει άλλη ομάδα. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από τον κ. Σπανό και είμαι της λογικής ότι είναι καλύτερα να περιοριστεί το κόστος μιας μεταγραφής και τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν για να έχουν τέλειες συνθήκες οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Έτσι έχουμε βγάλει και πολλά παιδιά, όπως ο Λημνιός και ο Μπάρκας. Το μεγάλο όνειρό του κ. Σπανού και το δικό μου είναι να κάνουμε προπονητικό κέντρο των ακαδημιών. Είμαστε πάρα πολύ κοντά, έχει βρεθεί ένας χώρος και θεωρώ πως στον επόμενο μήνα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του ονείρου μας».

-τη σταθερότητα του Ατρομήτου: «Από το 2008 που η ομάδα υπέστη έναν οδυνηρό υποβιβασμό κάναμε έναν σοβαρό σχεδιασμό. Φτάσαμε και παίξαμε στα δύο χρόνια από την επιστροφή μας σε τελικό Κυπέλλου και αμέσως μετά βγήκαμε στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε βρεθεί και στην πρώτη θέση για αρκετές αγωνιστικές, ενώ τώρα είμαστε δεύτεροι προσπερνώντας αρκετές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου».

-το στόχο του Ατρομήτου φέτος: «Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στην αρχή της σεζόν θέλαμε να υπάρξει μια συνέχεια από την περσινή περίοδο. Θέλουμε να αγωνιστούμε ξανά στο Europa League μετά τον αποκλεισμό από την Μπρεστ. Μας πλήγωσε, αλλά μας πείσμωσε κιόλας. Ήταν αποτυχία ότι δεν μπορέσαμε να περάσουμε και τώρα έχουμε έξτρα κίνητρο. Στόχος είναι η έξοδος στο Europa League και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται σε έναν τελικό Κυπέλλου. Να πάμε για τρίτη φορά κι αυτή να είναι και φαρμακερή και να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Και φυσικά πάντα θέλουμε να βλέπουμε δικά μας παιδιά να παίρνουν μεταγραφή σε μεγάλους συλλόγους της Ελλάδας είτε στην Ευρώπη. Είναι μια ηθική ικανοποίηση για όλους μας».