Προσοχή: Μην πατήσει την μπανανόφλουδα!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει να γκρεμίσουν ό,τι έχουν χτίσει από το ξεκίνημα της σεζόν και να μην περάσει καν από το μυαλό τους ότι η σεζόν έχει τελειώσει. Μην ξαναδούμε κρούσματα του παρελθόντος σε μία χρονιά που θα εμφανιστούν και άλλοι... Τζήλοι.   

 

Προσοχή: Μην πατήσει την μπανανόφλουδα!

Σεζόν 2009-10. Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στη βαθμολογία γύρω στον Γενάρη, η μοναδική του επιτυχία ήταν το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Ντάρμπισαϊρ. Τελικά τερμάτισε 5ος.

Σεζόν 2017-18. Ο Ολυμπιακός τον Γενάρη έχασε το +1 που με κόπο είχε αποκτήσει από το -5 και άρχισαν τα κακομαθημένα παιδιά του Ρέντη να κάνουν ό,τι θέλουν στα αποδυτήρια χωρίς να τους «ενοχλεί» κανένας από τον... περίγυρο του προπονητή. Αποτέλεσμα; Να εμφανίζουν το ένα σημάδι αδιαφορίας πίσω από το άλλο από Κυριακή σε Κυριακή. Τελικά τερμάτισε 3ος.

Σεζόν 2018-19. Ο Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου βρίσκεται στο -8 από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής δεν είναι τίποτε άλλο από το να μην εμφανιστούν τα «κρούσματα» που περιγράψαμε παραπάνω. Τουλάχιστον φέτος οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν παρουσιάσει συμπεριφοράς τύπου Οφόε, Μάριν και Καρσελά.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ξανασυναντήσουν Τζήλους εώς το τέλος του πρωταθλήματος. Το ήξεραν εξ αρχής αυτό. Το γνώριζαν όχι από τούτο το καλοκαίρι, αλλά από πέρσι τον Αύγουστο ότι δεν θα δίνονταν τα ίδια... σπόρια σε όλους.

Πέρσι με τον Χάσι ενδέχεται να υποτίμησε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πήρε το μάθημά του και το περασμένο καλοκαίρι τα άλλαξε όλα! Έβαλε γερά «θεμέλια» για να φτιάξει μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει και τους διαιτητές.

Προσέλαβε έναν προπονητή που έχει δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό που επιβάλει τον ρυθμό του σε κάθε ματς. Απέκτησε ποδοσφαιριστές που ήταν αρκετά επίπεδα πάνω σε θέματα μυαλού και ποιότητας από τους περσινούς. Έχει ένα σωρό πιτσιρικάδες που ήδη έχουν δεχτεί κρούσεις από ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πατήσει την... μπανανόφλουδα του 2010 ή της περσινής χρονιάς. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρατήσει τη σεζόν επειδή βρίσκεται στο -8. Ακόμα και αν ξανασυναντήσουν τον Τζήλο ή οποιονδήποτε Τζήλο, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να καταλάβουν ότι εκείνοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους ως Ολυμπιακός εώς το τέλος της σεζόν.

Η κατάσταση (δυστυχώς) στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα αλλάξει. Την κατάσταση μπορεί να την αλλάξει μόνο ο Ολυμπιακός μέσα στο χορτάρι με τις κατάλληλες επιλογές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το καλοκαίρι μπήκαν οι «βάσεις» με έναν πολύ καλό προπονητή και ποδοσφαιριστές που ξεχειλίζουν από ποιότητα. Σίγουρα λείπει ο «κίλερ» και οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτησή του τον Ιανουάριο.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι το φαβορί για τον τίτλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει να πάρει το Κύπελλο και κυρίως τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Το ξαναλέμε: Η χρονιά δεν τέλειωσε. Οφείλουν να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση και την ίδια όρεξη εώς το τέλος της σεζόν για να στείλουν «μηνύματα» προς πάσα κατεύθυνση ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και τους διάφορους... Τζήλους που θα εμφανιστούν στα γήπεδα.