Πρωταθλητής στα χαμένα πέναλτι ο Άρης

Η ιστορία με την αστοχία της ομάδας της Θεσσαλονίκης από την άσπρη βούλα, τα ματς που έχουν χαθεί πέναλτι και ποιος είναι ο μοναδικός που έχει ευστοχήσει.

Πρωταθλητής στα χαμένα πέναλτι ο Άρης

Αν μία ομάδα διεκδικεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας στα χαμένα πέναλτι τότε αυτή σίγουρα είναι ο Άρης. Σαν να κυνηγάει μία… κατάρα τους Θεσσαλονικείς που δεν τους επιτρέπει να σκοράρουν από την άσπρη βούλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι οι δύο ομάδες της Super League που έχουν κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι. Από τέσσερα έχουν καταλογιστεί υπέρ τους. Το φοβερό, όμως, είναι ότι ο Άρης δεν μπορεί να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κέρδισε το τέταρτο φετινό της πέναλτι. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση και ο Μέγιερι του είπε «όχι» στου 56’.

Κάπως έτσι ο Άρης έφτασε τα τρία χαμένα πέναλτι στη φετινή Super League. Έχει προηγηθεί το χαμένο πέναλτι του Γιουνές με τον ΠΑΟΚ, και το χαμένο του Γκάμα στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Το μοναδικό εύστοχο πέναλτι του Άρη ανήκει στον Γιουνές στο ματς με τους «πράσινους».

Όλο αυτό έχει και μία ιστορία πίσω του. Συγκεκριμένα αυτό ξεκίνησε από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιουνές ήταν ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι του Άρη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αστόχησε. Από τότε του ασκήθηκε σκληρή κριτική και η κατάσταση ηρέμησε με τα δύο γκολ που σημείωσε στο Ηράκλειο.

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως, το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης το εκτέλεσε ο Γκάμα και το έχασε. Έτσι το δεύτερο το πήρε ο Γιουνές και ευστόχησε. Μετά από εκείνο πήρε ξανά το χρίσμα του βασικού εκτελεστή της εσχάτης των ποινών, αλλά στο Περιστέρι είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 και αστόχησε ξανά!