Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Παίκτης – κομπιούτερ ο Γκιγιέρμε

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γκιγιέρμε, στην ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Παίκτης – κομπιούτερ ο Γκιγιέρμε

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του ματς:

ΣΑ: Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε όπως σε άλλα παιχνίδια, και χρειάστηκε ο Πορτογάλος «γκολκίπερ» για να μην έχει… τρεχάματα από το πουθενά η ομάδα του Πειραιά. Στο 37’ είπε «όχι» στον Γέντρισεκ, ωστόσο, του πιστώνεται το γεγονός ότι κατέβασε τα ρολά με εκπληκτικές αποκρούσεις στο 87’ (Μπρίτο) και στο 100’ (Κοβάσεβιτς). «Σούπερμαν» ειδικά στην φάση του 100ού λεπτού ο Πορτογάλος που ήταν φυσικά από τους διακριθέντες.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Αντικαταστάθηκε άρον-άρον λίγο μετά το γκολ της Ξάνθης, γιατί έπρεπε ο Μαρτίνς να «τονώσει» την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, γιατί πολύ απλά δεν χρειάστηκε τουλάχιστον ανασταλτικά να επέμβει έχοντας απέναντί του το διάστημα που αγωνίστηκε μία ακίνδυνη Ξάνθη.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Κακή αντίδραση στη φάση του γκολ της Ξάνθης και μάλιστα σε μία φαινομενικά «εύκολη» σέντρα για την κλάση του. Μια ενέργεια που δεν παραπέμπει σε «Υπουργό Άμυνας». Τουλάχιστον εξιλεώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης.

ΣΙΣΕ: Είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 33’. Στο πρώτο ημίχρονο κάλυπτε τον Γέντρισεκ που έσπασε το οφσάιντ και βγήκε τετ α τετ στο 37’. Στο δεύτερο ημίχρονο παρασύρθηκε από το ξύλο που έπεσε με τους παίκτες της Ξάνθης και ειδικά στις καθυστερήσεις ξέφυγε η κατάσταση, με αποκορύφωμα να τον κυριεύσουν τα νεύρα και να χάσει το μυαλό του.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού σε διάρκεια. Λίγο καλύτερα τελειώματα αν είχε, σίγουρα θα ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών σε περίπτωση που έφευγαν οι Πειραιώτες με το διπλό από την Ξάνθη.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ο κορυφαίος όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και του αγώνα. Πρόκειται για παίκτη – κομπιούτερ. Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε κάπως μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε ξανά το ματς μετά τη διακοπή λόγω του προβλήματος στους πυλώνες του γηπέδου, η απόδοσή του ήταν σούπερ. Στο 39’ δεν τον έκανε μάγκα ο Ποντένσε (δοκάρι) στην φοβερή κάθετη που του έβγαλε. Στο γκολ της ισοφάρισης όμως θα πρέπει να του πιστωθεί το… 80% του γκολ, αφού από μία δική του έμπνευση βγήκε σε καλή θέση ο Φορτούνης για να ισοφαρίσει δευτερόλεπτα αργότερα ο Βούκοβιτς.

ΚΑΜΑΡΑ: Δεν είχε την έκρηξη που είχε στα άλλα ματς και φάνηκε εώς έναν βαθμό επηρεασμένος από τον τραυματισμό που πέρασε. Έριξε πάντως και έφαγε πολύ ξύλο στη μεσαία γραμμή.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Δεν του βγήκε το παιχνίδι ως εξτρέμ και μάλιστα στο πολύ καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Παίζοντας μπακ μετά το γκολ της Ξάνθης σίγουρα ένιωθε πολύ καλύτερα.

ΝΑΟΥΕΛ: Λίγα πράγματα από τον νεαρό εξτρέμ. Είχε ένα σουτ πάνω από την εστία στο 10’, αλλά τραυματίστηκε και βγήκε στο 30’.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ενώ είχε διάθεση, ενώ ώρες-ώρες έδινε μία εντύπωση ότι πέρναγε τους αντιπάλους του σαν σταματημένους, κάπου τα «μούσκευε» στην τελική πάσα ή του έφευγε η μπάλα από τα πόδια λόγω του γλιστερού τερέν, με αποτέλεσμα να κάνει άσχημα κοντρόλ. Δεν ήταν κακός. Βοήθησε αρκετά στην πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός και μάλιστα από δικό του γύρισμα προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Τίποτα… Ο Ισπανός δεν έχει γυρίσει καλά από τον τραυματισμό του. Έδειχνε «βιδωμένος» στην περιοχή και χωρίς να κάνει τις κινήσεις που έκανε προ του τραυματισμού του. Είχε ένα σουτ στο 41’ και άλλο ένα στο 77’. Λίγα πράγματα…

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Σίγουρα από τον Ναουέλ ήταν πολύ πιο απειλητικός και τον αισθάνθηκαν περισσότερο οι γηπεδούχοι απ’ ό,τι τον Ισπανό. Όμως, όταν παρουσιάζονται φάσεις όπως αυτή του 39’, εκεί θα πρέπει να τις τελειώνει! Είχε λοιπόν το δοκάρι στο 39’, αλλά τα μουντζούρωσε όλα με την ανόητη αποβολή του στο 78’.

ΜΑΝΟΣ: Στις καθυστερήσεις έκανε κάπως αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα όμως. Δεν τροφοδοτήθηκε πάντως και ιδιαίτερα ο 24χρονος φορ.

ΝΑΤΧΟ: Μπήκε στο 90’, αλλά δεν πρόλαβε – όπως σε άλλα ματς – να φέρει τούμπα το παιχνίδι.