Δεν ήθελαν να χάσουν το ματς στην Ξάνθη Λάζαρος και Ποντένσε

Ο Χριστοδουλόπουλος δεν προπονήθηκε καθόλου, αλλά πάει Ξάνθη. Τι συνέβη με τον Πορτογάλο εξτρέμ και τελικά είναι κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού. Φαβορί ο Ομάρ για τα «φτερά» της επίθεσης.

Δεν ήθελαν να χάσουν το ματς στην Ξάνθη Λάζαρος και Ποντένσε

Είναι λογικό να προκάλεσε έκπληξη η παρουσία κυρίως του Ντάνιελ Ποντένσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια (9/12, 15.30). Κι αυτό, γιατί ο Πορτογάλος είχε νιώσει ενοχλήσεις από την Πέμπτη (6/12), δεν προπονήθηκε καθόλου χθες (7/12) και είχαν εκφραστεί φόβοι ακόμη και για θλάση.

Τελικά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, γιατί αφού έκανε πρώτα εξετάσεις και βγήκαν καθαρές, μπήκε στην τελευταία προπόνηση και έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Η παρουσία του όμως στην αποστολή δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρει και φανέλα βασικού, καθώς ο Μαρτίνς άφησε να εννοηθεί και στην σημερινή «πρόβα» ότι προσανατολίζεται στο να δώσει φανέλα βασικού στον Ομάρ.

Αναφορικά με τον Χριστοδουλόπουλο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο περίπλοκα. Ο Λάζαρος που επέστρεψε σε χρόνο – ρεκόρ από τη θλάση που υπέστη προπαραμονή του αγώνα με τον Ατρόμητο, ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό την Παρασκευή (7/12) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προπονηθεί ούτε σήμερα.

Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον πάρει στους «21» για την Ξάνθη, αλλά θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν ο Λάζαρος βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει κανονικότατα στον Μαντί Καμαρά, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, όμως, ο Αφρικανός θα αποτελέσει μία έξτρα λύση στην Ξάνθη από τον πάγκο και όχι ως «ενδεκαδάτος». Ο Καμαρά πάει για βασικός στον «τελικό» με την Μίλαν την Πέμπτη (13/12, 22.00).